“Osećaj moći, nasilje, HALUCINACIJE”: Ako je Matej pomešao drogu sa ovim, usledio je HOROR

“Osećaj moći, nasilje, HALUCINACIJE”: Ako je Matej pomešao drogu sa ovim, usledio je HOROR

Info

„Spid”, prema navodima neurologa, ne izaziva teturanje, već daje osećaj snage, brzine

Novinar Mladen Mijatović izjavio je da je, prema novim saznanjima, ekipa sa kojom je nestali Splićanin Matej Periš došao u Beograd 30. decembra 2021. godine u Srbiju je došla „naoružana” drogom.

Teoriju o tome da je Matej bio na „spidu” dok je trčao ulicama Beograda pre nestanka, za Objektiv analizirala je neurolog dr. Svetlana Vučetić Arsić iz Specijalne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti.

– Čovek koji je ozbiljno pijan, kako se spekuliše, ne bi mogao onoliko da trči. Dejstvo alkohola moralo je da prestane ili da bude smanjeno jer on ima vrlo preciznu motornu aktivnos – istakla je ona i dodala da je moguće da je Matej uzeo amfetamin neposredno pred izlazak iz kluba, jer on deluju za nekoliko minuta, što bi objasnilo i zašto je izašao u majici kratkih rukava, a detaljnije o tome čitajte klikom OVDE.

Amfetamini mogu da izazovu i strah kod ljudi koji mogu da budu i realni, ali je ta crta vrlo retka, ističe naša sagovornica.

– Kada se kombinuju alkohol i amfetamin, to može da dovede do toga da alkohol postepeno izmeni dejstvo amfetamina. Spid ili takozvana „klupska droga”, deluje okvirno šest časova, a najčešće se ušmrkava. Zanimljivo je da daje osećaj sličan kao kokain, s tim što traje znatno duže – objašnjava dalje specijalista za lečenje bolesti zavisnosti.

„Spid”, prema navodima neurologa, ne izaziva teturanje, već daje osećaj snage, brzine.

– Izaziva ubrzan rad srca, potrebu za kretanjem, osećaj snažne moći, pričljivost, halucinacije, a može izazvati i nasilno ponašanje, odnosno da osoba bude agresivna prema sebi i prema drugima – zaključuje doktorka Vučetić Arsić.