Sigurno vam se nekad dogodilo da operete košulje

Sigurno vam se nekad dogodilo da operete košulje

Info
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Sigurno vam se nekad dogodilo da operete košulje, a nakon vađenja iz mašine primetite da su kragna i manžetne i dalje prljave?

Ne brinite, postoje rešenja.

Evo nekoliko saveta iz radnje za hemijsko čišćenje.

**Pripremite košulje pre pranja**
Koža na vratu prirodno luči više masnoće, zbog čega su kragne često masne. Da biste izbegli mrlje od masnoće, perite košulje na temperaturi od najmanje 60 stepeni, a pre pranja ih dodatno pripremite.

U posudu stavite 3 decilitra tople vode i čep tečnog deterdženta za pranje veša. Promešajte, a zatim uzmite četku sa srednje tvrdim vlaknima. Umočite četku u mešavinu vode i deterdženta, te lagano istrljajte kragnu i rukave, pazeći da ne oštetite tkaninu. Nakon toga stavite košulju u mašinu, i masnoća i prljavština će nestati.

**Kako spasiti perjanu jaknu koja je izgubila punoću**
Ako ste oprali omiljenu perjanu jaknu, a perje se nakon sušenja skupilo u grudvice, ne brinite. Grudvice perja ručno razdvojite prstima, raspoređujući perje ravnomerno po jakni. Pokušajte to raditi kao da razdvajate male komadiće vate.

Ako imate sušilicu za veš, stavite jaknu unutra kako bi se vratila u prvobitni oblik. Važno je da u sušilicu stavljate već suvu jaknu i ne ostavljate je duže od 10 minuta kako se materijal ne bi oštetio zbog visoke temperature. Takođe, jakne perite same u mašini, bez druge odeće, na niskoj temperaturi i sa 4-5 teniskih loptica. Tako ćete sprečiti da se vuna ili perje ponovo zgrudvaju.

Happy
Happy
17 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
50 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
33 %