Čak 99% posto osoba koje su umrle od COVID-a imaju jedu stvar zajedničku

Extra

Smrtni ishodi radi bolesti COVID-19 se primarno događaju kod necijepljenih.

Jedna od stvari od koje vas cjepivo štiti je bolničko liječenje, ali i smrtni ishod. Dr. Anthony Fauci, glavni medicinski savjetnik i direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti u Americi je otkrio kako 99 posto nedavnih smrtnih slučajeva kao posljedica ove bolesti, ima jednu stvar zajedničku.

ŠTO JE TO U PITANJU?

Ako gledate broj umrlih, oko 99.2 posto se radi o osobama koje nisu cijepljenje, a u oko 0.8 posto su oni cijepljenji, ističe. Kaže kako niti jedno cjepivo nije savršeno, ali ako govorimo o mogućnosti izbjegavanja hospitalizacije i smrti, cjepiva su savršena, i tragično je da se takvi ishodi mogu izbjeći i prevenirati.

„Jasno da će biti osoba koje će iako su cijepljene imati problema, pa tako mogu završiti u bolnici ili čak i umrijeti. No ta velika razlika u postotku otkriva puno, to znači upravo da se da spriječiti“, dodaje.

Naša autorizirana cjepiva pružaju zaštitu od virusa koji je trenutno oko nas, a to uključuje i delta-soj i upravo tako štitimo pojedince, obitelji i zajednice, sprečavamo opasne ishode, ali o one smrtne“, navodi dr. Rochelle Walensky, direktorica CDC-a. „Preliminarni podaci ukazuju da je u proteklih 6 mjeseci 99.5 posto smrtnih ishoda od bolesti Covid-19 bilo kod necijepljenih osoba“, dodaje.

SVAKA PATNJA RADI BOLESTI SE MOŽE LAKO IZBJEĆI

“Bilo kakva patnja ili smrt vezana za ovu bolest se može izbjeći i radi se o tragediji za cijeli svijet. Gubitak koji trenutno vidimo je moga biti skoro u potpunosti spriječen. Cjepiva su dostupna i besplatna za sve i savjetujem svima koji to još nisu učinili da se cijepe, posebno ako ste osjetljiva skupina. Onima koji se nisu cijepili savjetujem da nose maske i izbjegavaju gužve kako bi prevenirali širenje virusa“, zaključuje Walensky

SMANJITE ŠANSE ZA BOLNIČKIM LIJEČENJEM

“Što s hospitalizacijom? Znamo prema podacima da je cjepivo Pfizer BioNTech i do 96 posto učinkovito kada je u pitanju izbjegavanje hospitalizacije, nakon druge doze kod delta soja, a Astra Zeneca je 92 posto učinkovita u ovom slučaju. Što se tiče J&J cjepiva kažu ovo: “Kako su dva zadnja cjepiva bazirana na istim sastojcima, možemo jasno pretpostaviti da će djelovati jednako protiv delta soja, a možda i bolje“, zaključuje piše ordinacija.hr

Objava Čak 99% posto osoba koje su umrle od COVID-a imaju jedu stvar zajedničku pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.