CELO VRIEME SMO BILI U ZABLUDI: Znate li čemu služi PLAVI DIO GUMICE, nije za brisanje hemijske!

Zanimljivo

Pravo iz školskih klupa, dolazi nam ova dobro poznata gumica sa dvije strane. Jedna je bila za brisanje traga olovke, a druga?? Znate li za šta je ona služila?

Skoro svaka osoba je bar jednom u životu imala ovu gumicu, živjeći u ubjeđenju da plavi kraj predstavlja dio koji briše tragove hemijske olovke.

Ali stvar je zapravo malčice drugačija. Svaki pokušaj da se obriše trag hemijske olovke, završio bi se neuspješno s rupom na papiru.

Vrijeme je da ova zabluda iz djetinjstva bude otkrivena!

Plavi kraj je zapravo namijenjen za brisanje oznaka koje su napisane olovkom na teškim i debelim papirima.

Mekani kraj narandžaste ili roze boje napravljen je za mekše papire, koje bi plavi pocijepao. Koristi se i za precizno brisanje svijetlih tragova na tamnim površinama.

Bonus priča:

Jednoga dana mladić je riješio da se oženi. Svoju odluku je prvo poverio ocu. Zamolio ga je sljedeće: „Tata, ovo je spisak svih mojih prijatelja. Voleo bi da ih baš ti pozoveš na svadbu.“ Otac je sa radošću prihvatio.

„Naravno da hoću, sine“, rekao je otac.

Na dan vjenčanja mladoženja je postao veoma nervozan i nestrpljiv kada je vidio da se pojavilo jako malo ljudi.

„Zar te nisam zamolio da pozoveš sve moje prijatelje?“, ljutito je pitao oca.

„Zašto si pristao, ako nisi mislio da mi ispuniš želju?“

„Jesam, pozvao sam ih“, odgovorio je otac.

„Ali na listi je bilo 50 imena, a ja vidim samo njih 15 ovde“, nervirao se mladoženja.

„Sine,“ poče otac, „ja sam telefonirao svima sa spiska. Pozvao sam svih 50 ljudi. Rekao sam svakome od njih da si u nevolji i da ti je hitno potrebna pomoć. Sve sam ih zamolio da dođu ovde na današnji dan, tačno u ovo vrijeme. Zato ne brini sine dragi, svi tvoji prijatelji su tu!“