Covid pacijent pobjegao iz bolnice, tražila ga i policija

Extra

Covid pacijent, star 84 godine, pobjegao je iz bolnice u Štipu u Sjevernoj Makedoniji, ali ga je policija ubrzo pronašla i vratila na liječenje, prenijeli su lokalni mediji.

Taj stariji pacijent u nedjelju je samovoljno napustio modularnu bolnicu u Štipu, gdje je bio smješten na liječenje zbog teškog stanja izazvanog koronavirusom.

Bolničko osoblje je lokalnoj policiji u 15.47 sati prijavilo da je covid pacijent napustio modularnu bolnicu, a policija je odmah krenula u potragu i pronašla ga na Gradskom trgu u Štipu, odakle je vraćen vozilom Hitne pomoći.

Ravnatelj štipske bolnice Alen Đeorđiev je potvrdio da je 84-godišnji pacijent još od ranih jutarnjih sati tražio da napusti bolnicu, ali da je zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja zadržan na liječenju, prenosi N1

Kad je zdravstveno osoblje izlazilo iz bolnice, on je iskoristio priliku i izašao iz bonice na otvorena vrata, ali je odmah uočeno da ga nema i prijavljeno je policiji.

U policijskom priopćenju piše da je pronađen na Gradskom trgu, koji je od bolnice udaljen 10 do 15 minuta hoda i da je vozilom Hitne pomoći vraćen u montažni modularni centar bolnice u Štipu.

Objava Covid pacijent pobjegao iz bolnice, tražila ga i policija pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.