HITNO! MLADEN MIJATOVIĆ SE DIREKTNO OGLASIO SA KOSOVA: Moguće je povlačenje!

Extra

Reporter RTV Pink, Mladen Mijatović, uključio se u emisiju “Novo jutro” iz Kosovske Mitrovice i istakao da je situacija na administrativnim prelazima nepromenjena

Kako je naveo, prema nezvaničnim informacijama, može dogoditi povlačenje snaga Rosu, a da njihovo mesto zauzmu snage Kfora.

– Grupa mladića srpske nacionalnosti napadnuta je sinoć ispred Kancelarije ministarstva za poljoprivredu u južnom delu Kosovske Mitrovice. Tom prilikom, kako nezvanično saznajemo, tri osobe srpske nacionalnosti zadobile su lake telesne povrede i nalaze se na kućnom lečenju. Kosovska policijska služba je reagovala nakon primljene dojave da su napadnuti mladići srpske nacionalnosti i privedeno je 10 osoba među njima su i dva maloletnika. Pretpostavlja se, prema nezvaničnim informacijama, da su napadači albanske nacionalnosti, a osmorici od desetorice uhapšenih određen je pritvor – podsetio je Mijatović.

Kada je reč o trenutnoj situaciji na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, Mijatović izveštava da su pripadnici Rosu i dalje na istim pozicijama, sa dugim cevima i oklopnim vozilima.

– Situacija uz administrativnu liniju koja se proteže pored Jarinja i Brnjaka i koja povezuje severni deo južne autonomne pokrajine Kosovo i Metohija sa centralnim delom Srbije je, što se bezbednosti tiče, nepromenjena. Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu i dalje su raspoređeni na Severnom delu južne autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Građani srpske nacionalnosti i dalje su u velikom broju na barikadama koje su postavljene i oni su proveli još jednu besan u noć u šatorim. Oni su odlični da do daljnjeg ostanu i da se ne pomeraju sa svojih pozicija koje onemogućuju potpuni saobraćaj ili bilo kakav saobraćaj između severnog dela Kosova i Metohije i centralne Srbije.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, moguće je povlačenje Rosu.

– U ovom trenutku nepotvrđena informacija, snage Kfora obavili su određene razgovore sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini i kao jedna od opcija koja se nezvanično pominje, a koja bi doprinela rešavanju ove krizne situacije koje traje već devet dana, je odlazak specijalnih jedinica Rosu sa severa Kosova i Metohije i na njihovo mesto mogućnost raspoređivanja pripadnika Kfora. Da li će do toga doći ili će neko drugo rešenje biti sproveden u delo znaćemo u narednom periodu – rekao je Mijatović.

Izvor: Alo.rs