INTERNET SPRDA KANADSKOG PREMIJERA zbog novog naziva za “LGBT”: “Je li to kod za varanje u igricama ili nuklearne šifre?”

Extra

Kanadski premijer Justin Trudeau izazvao je provalu komentara na Twitteru s najnovijom iteracijom akronima za seksualni identitet, koji uključuje LGBT … ali ne počinje s tim. Trudeau je odlučio obilježiti sjećanje na bdijenje Sisters in Spirit, događaj posvećen ljudima specifičnog spolnog identiteta koji su nestali ili su ubijeni.

“Ljudi diljem zemlje pale svijeće u čast autohtonih žena, djevojaka i 2SLGBTQQIA osoba koje su nestale ili su ubijene”, objavio je Trudeau na Facebooku i Twitteru. “Moramo nastaviti raditi zajedno, podizati svijest i zalagati se za okončanje ove nacionalne tragedije koja je u tijeku”, dodao je s hashtagom “Sisters In Spirit”.

 

Carolyn Bennett, kanadska ministrica odnosa krunsko-starosjedilačkih zajednica, dala je više konteksta. “Pozivam sve Kanađane da danas odvoje vrijeme da odaju počast autohtonim ženama, djevojkama i “Two Spirit, lezbijkama, homoseksualcima, biseksualcima, transrodnim, queer, ispitujućim, interseksualnim i aseksualnim (2SLGBTQQIA) osobama koje su nestale ili su ubijene”, rekao je Bennett u priopćenju u ponedjeljak. “Nudimo podršku obiteljima i zajednicama koje podnose tugu zbog gubitka i preživjelima čiji su životi zauvijek promijenjeni.” Iako je većini Amerikanaca i Kanađana možda bliže poznat LGBTQ akronim, čini se da je “2S” na početku Trudeauove najnovije verzije pokušaj davanja prioriteta autohtonim ljudima, od kojih seksualni identitet “Two Spirit” – koji uključuje i muški i ženski aspekti – izvodi., sa dodatkom znaka plus za sve grupe koje su potencijalno zanemarene ili ,,diskriminirane”.

Veliki broj korisnika društvenih mreža pokušao je dešifrirati glomazni i rijetko korišteni akronim: ,,Iskreno nemam pojma šta znači 2SLGBTQQIA+”, napisao je jedan tviteraš, dok je drugi zatražio prevod: ,,Što je to 2SLGBTQQIA+?”

Mnogi od onih koji nisu upoznati s ,,modernim buđenjem” odnosno “woke” pokretom bili su u neverici kada su čuli za ovu šifru. Jedan posmatrač je sugerirao da je Troudeau možda slučajno odao nuklearne kodove. Drugi su se našalili tvrdeći da namjerno otkriva WiFi lozniku ili kod za ,,varanje u video igrama”.

Ostaje nam vidjeti hoće li Troudeau u budućim izjavama korirtiti 2SLGBTQQIA+ ili je ovo bilo samo zaplitanje jezikom. Poznavajući kako se perverzije šire i kako iz godinu u godinu imamo dodatak značenja, bojom se da će ovo postati standard.

Objava INTERNET SPRDA KANADSKOG PREMIJERA zbog novog naziva za “LGBT”: “Je li to kod za varanje u igricama ili nuklearne šifre?” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.