‘ISTINA O NOVAKU ĐOKOVIĆU JE POTPUNO DRUGAČIJA! MOGAO JE IGRATI NA SVAKOM TURNIRU DA JE SAMO URADIO OVO…‘

‘ISTINA O NOVAKU ĐOKOVIĆU JE POTPUNO DRUGAČIJA! MOGAO JE IGRATI NA SVAKOM TURNIRU DA JE SAMO URADIO OVO…‘

Extra

‘Odbio je varati što bi za njega bilo lako napraviti, a da nema šanse da bi ga bilo tko uhvatio‘

Novak Đoković sigurno je sportaš koji je posljednjih mjeseci izazivao najviše reakcija u cijelom svijetu. Njegovo odbijanje cijepljenja protiv koronavirusa dovelo je do toga da je izbačen iz Australije te nije mogao igrati na Australian Openu, kao i na nekim drugim turnirima gdje su mogli igrati samo tenisači s covid potvrdama.

Oko Đokovića i njegovih djela su praktično svi imali neko mišljenje, negativno ili pozitivno, a među ovim potonjima je francuski trener Patrick Mouratoglou. On je najpoznatiji po radu sa Serenom Williams, prije mjesec dana je već hvalio Đokovića, a sada je na svojem Instagramu opet govorio o srpskom tenisaču.

“Jedna od najvećih kritika Novaku Đokoviću je ona da nije autentičan, da on igra samo zato da bude voljen, da ne pokazuje svoju pravu osobnost. Ja mislim da je istina potpuno drukčija. Recimo, situacija oko pandemije koronavirusa. Mislim da bi bilo nevjerojatno lako za nekoga poput Novaka Đokovića da pronađe liječnika koji će potpisati da je cijepljen iako on to nije i da ljudi nikada ne bi saznali za tu prevaru”, rekao je Mouratoglou i nastavio:

“To bi mu omogućilo da igra na svakom turniru i bude u poziciji da postane najveći tenisač svih vremena. No, on to nije napravio, odbio je varati što bi za njega bilo lako napraviti, a da nema šanse da bi ga bilo tko uhvatio u varanju. Koliko bi njemu bilo lako pronaći liječnika u Srbiji da to napravi.”

Francuski trener je istaknuo i jednu zanimljivu stvar vezanu uz srpskog tenisača.

“Novak Đoković je jedini vrhunski tenisač koji je odbio dati prava na korištenje svojeg lika za video igre i to zbog toga što misli da igre nisu dobre za djecu. Dakle, odbio je novac i to je stvarno nešto posebno”, izjavio je Mouratoglou te zaključio:

“Možda je napravio neke greške u komunikaciji, ali ja vjerujem da djela uvijek govore više od riječi.”