Kapa do poda! Znate li što je taj čovjek napravio? Dalmacija u potrazi za anonimnim herojem!

Extra

Samo zahvaljujući prisebnosti nepoznatog mladića, petorica maloljetnika koji su se u ponedjeljak, dvadesetak minuta iza ponoći, nalazili u automobilu marke Renault Megane, a koji je nakon udarca u betonski stup javne rasvjete u Ulici Ante Starčevića u naselju Rupotine kraj Solina potpuno izgorio, ostali su živi! S teškim ozljedama i prijelomima, ali živi!

– Ni mi ne znamo tko je momak koji ih je spasio, došao je prije vatrogasaca i taman prije Hitne pomoći, ali svaka mu čast, skidam mu kapu do poda! Auto je već počeo goriti, a on je slučajno prolazija svojim vozilom i vidija je da su se oni zabili u stup. Nije se mislija ni sekunde, zaustavija se i uletija u razbijeno auto i izvuka ih jednog po jednog. Poslaga ih je uz rub ceste, dalje od buktinje i tamo ih je Hitna našla. Da nije bilo njega, to bi bila velika tragedija, spasija im je živote. Ne virujem da bi se sami uspili izvući iz auta… Svašta sam ja vidija u svojih petnaestak godina rada, ljudi često naiđu na nesreće, ali se prepadnu, pobjegnu, ne žele se miješati… A ovaj je momak uletija ne misleći na sebe. Čovik je heroj, eto – za Slobodnu Dalmaciju u dahu je ispričao jedan od članova hitnih službi koje su odmah po dojavi stigle na mjesto nesreće.

Nakon završetka policijskog očevida utvrđeno je kako je 15-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine “uletio” u blagi desni zavoj na blagoj nizbrdici te je izgubio kontrolu nad automobilom. Vozilo se zanijelo, izletjelo van kolnika i udarilo u borovo stablo, a potom i u betonski stup javne rasvjete. Nellužbeno se doznaje da je mladi vozač najvjerojatnije od nekog starijeg člana svoje obitelji uzeo neregistrirani automobil kojem je istekla prometna dozvola te je povezao još trojicu svojih 16-godišnjih prijatelja i jednog 14-godišnjaka.

Maloljetni vozač zadobio je teške ozljede – kontuziju pluća, prijelom rebra, kralježnice, ključne kosti i nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja. Tamo su smještena i dvojica 16-godišnjaka od kojih jedan ima kontuzije prsnog koša, prijelom dva kralješka, krvarenje u glavi, hematome pluća dok drugi ima ozljede pluća, prijelom ramena i kontuziju prsnog koša. Treći 16-godišnjak prošao je s lakšim ozljedama i pušten je na kućno liječenje, a najmlađem sudioniku ove nesreće slomljena je bedrena kost.

Na mjesto nesreće su, osim policije i Hitne pomoći, izašli i pripadnici DVD-ova Solin, Klis i Vranjic sa tri vozila i 10 vatrogasaca. Gasili su kako požar na vozilu tako i dio šume i niskog raslinja na koje se proširila vatra.

Objava Kapa do poda! Znate li što je taj čovjek napravio? Dalmacija u potrazi za anonimnim herojem! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.