Kolinda Grabar Kitarović ima novu funkciju!

Extra

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar -Kitarović izabrana je za predsjednicu Povjerenstva Međunarodnog olimpijskog odbora (MOC) za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama MOO-a.

MOO je u priopćenju za medije rekao kako će Grabar-Kitarović odmah preuzeti novu dužnost. Grabar-Kitarović na toj će dužnosti zamijeniti Norvežanku Kristin Kloster Aasen, koja je podnijela ostavku nakon što je izabrana u Izvršni odbor (EB).

“Zahvalna sam na ovoj prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, sudjelovanje u sportu i uključivanje. Željela bih nastaviti raditi na poslu započetim pod Kristininim vodstvom. To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmjeravanja olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću novi domaćini, poput klimatskih promjena”, kazala je bivša hrvatska predsjednica komentirajući izbor u povjerenstvo.

Odluku izvršnog odbora o imenovanju hrvatskog dužnosnika pozdravio je i predsjednik MOO-a Thomas Bach.

“Povjerenstva budućih domaćina imaju važnu ulogu u oblikovanju budućnosti Olimpijskog pokreta. Kolinda Grabar-Kitarović ima bogato i raznoliko iskustvo, uključujući i djelovanje na najvišim razinama vlasti i u međunarodnim odnosima. Kao članica povjerenstva, već je pridonijela uspješnom provođenju prvih izbora prema novom pristupu u odabiru olimpijskih i paraolimpijskih domaćina, odabirom Brisbanea za domaćina OI 2032. “, dodao je.

Grabar-Kitarović članica je Izvršnog odbora MOO-a od prošle godine, a prema postojećim pravilima krovnog Olimpijskog odbora može obavljati samo jednu dužnost.

Objava Kolinda Grabar Kitarović ima novu funkciju! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.