Ljudi, čuvajte se nove prevare! Banka je poslala ozbiljno upozorenje: ‘Ne otvarajte ovo ni slučajno!’

Extra

Privredna banka Zagreb na svojim je službenim stranicama upozorila svoje klijente na lažnu nagradnu igru u kojoj se, još uvijek nepoznati, prevaranti predstavljaju kao dio PBZ grupe.

“Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslao PBZ Card. Lažne poruke dolaze od pošiljatelja ‘PBZ Card [nagradne@pbzcard-premium.hr]’ za subject/predmet/naziv imaju: ‘Nagradne PBZ : Čestitke!'”, piše u priopćenju.

Iz PBZ-a su naglasili da takve e-mail poruke nije poslao PBZ Card i da se radi o prijevarnim porukama te stoga mole korisnike da ni u kojem slučaju ne otvaraju poveznicu sadržanu u takvoj poruci i da obavezno obrišu e-mail.

“Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova”, upozorili su iz banke.

Objava Ljudi, čuvajte se nove prevare! Banka je poslala ozbiljno upozorenje: ‘Ne otvarajte ovo ni slučajno!’ pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.