Milanović o Banožiću: Korumpirani ludonja, treba ga maknuti pod hitno; O pismu Plenkoviću: Ja ga sutra mogu pustiti u javnost; O aferi softver: Ovakve svinjarije se rijetko događaju

Extra

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u subotu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira u prigodi obilježavanja Dana Grada Trogira i zaštitnika Grada Svetog Ivana Trogirskog.

Milanović je nakon sjednice dao izjavu za medije.

Komentirao je pismo premijeru Andreju Plenkoviću, piše N1.

“Čujem da je rekao da ću ja i tako objaviti to pismo. Takav cinizam i prezir prema istini i pravilima upropaštava Hrvatsku duhovno, materijalno… Civilizacijski mi nazadujemo. i civilizacijski. To je pismo načelnika Glavnog stožera ovom njegovom ministru, ovom što radi za Čuljak, a bio je štićenik Čuljka. U pismu ga upozorava, kumi, moli pa i kaže mu da zlostavlja cijeli sustav, da ga strateški mobingira i ugrožava sustav… To je sve lijepo napisano. Taj dokument ima klasifikaciju ograničeno, to nije tajna, ja ga sutra mogu pustiti u javnost, ali sam prije toga htio da to Plenković pročita. Napisao sam u pismu da ga molim da posveti ozbiljnu pozornost, to nije mala stvar. Jedan korumpirani ludonja (Mario Banožić) može napraviti ogromnu štetu i to se trenutno događa”, rekao je Milanović.

“Ministar je doveo biskupe u nezgodnu situaciju. Bili su na Hvaru, premijer je porijeklom od tamo. Banožić je odlukom o potpori vojske predsjedniku zapravo ukinuo dnevnice vojnicima. To je njegova mala osveta. Banožić je predmet za OLAF i treba ga maknuti pod hitno”, rekao je Milanović.

Još jednom je napomenuo da će “za stol sjesti samo s Plenkovićem”.

Komentirajući kreditni rejting Fitcha, Milanović je rekao da je podizanje bilo najavljeno i očekivano zbog bliskog ulaska Hrvatske u eurozonu, prenosi N1.

Osvrnuo se i na aferu softver.

“Uvijek u drugom mandatu HDZ-a postane očito što se događalo u prvom samo ljudi nisu dobro vidjeli i opet ćemo ići kroz tu priču. Samo me zanima Kako će Plenković u Bruxellesu, na koji je fokusiran emotivno kao satelitska stanica, objasniti ovaj fijasko s EU fondovima i ljudima od njegovog povjerenja. Jer ovo je fijasko. Ovakve svinjarije se rijetko događaju. Ovo je baš svinjarija. Otimačina softvera, uvijek kod softvera nije jasno koliko vrijedi, ali uzmeš 10 ponuda, vidiš oscilacije, uzmeš aritmetičku sredinu. Teško da će se 10 lopova dogovoriti. A ti dovedeš tipa iz svog sela koji ti da neki stick. I čokoladicu valjda. Životinjsko carstvo. Vrlo loše stvari se događaju”, rekao je Milanović.

Objava Milanović o Banožiću: Korumpirani ludonja, treba ga maknuti pod hitno; O pismu Plenkoviću: Ja ga sutra mogu pustiti u javnost; O aferi softver: Ovakve svinjarije se rijetko događaju pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.