MILIONI NA MARAKANI! Zvezda puni kasu posle Bugara

Extra

Novom pobedom crveno-beli su bogatiji za 1.200.000 evra samo od utakmica iz grupe, a tek su odigrane dve!

Kako stvari stoje, Zvezda može daleko i sa zaradom i sa grupom i sledećom fazom.

Stanković i navijači i ako je Zvezda bila “desetovana” pokazuju karakter. Velika, velika stvar.

OCENE:

ZORAN POPOVIĆ 7,5 –
Dostojno je zamenio Borjana, čovek koji nema utakmice u nogama negde nepavedno zapostavljen, njegovo vreme mora da dođe, greota je da ostane zauvek drugi golman. Mnogo potencijala ima Popović i u Crvenoj zvezdi svi to dobro znaju. Protiv Ludogoreca je imao par dobrih istrčavanja. Kod one prečke nije mogao baš ništa.

STRAHINJA ERAKOVIĆ 6 –
Teško je upotrebiti pravu reč za mladog talenta, trudio se, bio koristan ali te “rupe” u igri stvarno mogu da naprave haos, kako je samo kiksnuo kod one povratne lopte Popoviću, mogao je Ludogorec da izjednači ni iz čega. Treba mu mnogo utakmica u nogama, talenat je neosporan.

RADOVAN PANKOV 7,5 – Junak iz Kopenhagena je pokazao svoju zrelost! Radovan je odigrao sjajnu utakmicu, bio je komandant odbrani i sve vreme je širio pozitivnu energiju na terenu. Dobro je zatvorio pozadi sve rupe, a kasnije i sa Rodićem imao sjajnu komunikaciju.

MARKO GOBELJIĆ 7 – Gobelja je znao šta radi, bio je na zemlji i mnogo koristan u odbrani. Može se reći da očigledno ispunjava taktičke zamisli Dejana Stankovića do tančina. Stvarno ove sezone Gobelja pored svih kritika ima prolaznu ocenu.

MILAN RODIĆ 7,5 – Kad su svi mislili da je vreme da ode i da se prezasitio Beograda i Crvene zvezde, Milan Rodić sve demantuje. Podigao je formu i sada stvarno Zvezda i da hoće, neće naći boljeg beka. Juče je bio sjajan, veliki igrač za velike utakmice, nema šta.

SEKU SANOGO 8 – Ko se razume u fudbal shvatiće, igrač utakmice posle Gelora Kange koji je postigao mnogo važan gol je Sanogo! Ovaj momak je juče pomrsio sve planove Bugara, bukvalno je bio neprolazan. Sa druge strane bio je motor na sredini, a po potrebi je pomagao štoperima, spuštao se duboko u odbranu Seku Sanogo i odradio veliki, veliki posao. Ovakvog igrača stvarno vrdi imati jer razume fudbal i dobro zna šta radi, najkorisniji sinoć i pravi timski igrač.

GELOR KANGA 8,5 – Iz Gaboba moji znaš ti dobro koji! Koliko se radovao Kanga posle gola, čak ga je i naslutio pre polaska u Bugarsku. Taj njuh koji ima zlata vredi, šanse da se lopta odbije su minimalne, to Gabonca ne zanima on stoji u pripravnosti i svi ste videli kako se lagano zalateo i poentirao. Fenomenalna partija Kange.

SLAVOLJUB SRNIĆ 7 – Neumoran je bio Slavoljub Srnić, dobra partija u svakom smislu te reči. Opravdao je poverenje Stankovića i na terenu pokazao karakter! Na finjaka je zaustavio kreatora igre Ludogoreca i dobio samo žuti karton.

EL FARDU BEN 6 – Morao je bolje, izgledao je Ben dekoncetrisano sinoć, pored promašene dve šanse i jedne gotovo sigurne, Ben je izgledao nesigurno, mlako. Dugo nismo videli ovog čoveka u onom izdanju iz ere Vladana Milojevića, nije u formi to je istina.

MIRKO IVANIĆ 6,5 – Koliko samo fali Katai Mirku Ivaniću, bio je sinoć nedorečen, “ni na nebu ni na zemlji”, ipak treba imati na umu da je Ivanić navikao na Kataia i da taj tandem zapravo kreira igru koja nosi čitav napad.

LOIS DIONI 5 – Momak je zalutao u Crvenu zvezdu, da dosta je toga zna da se zagradi i sačuva loptu, to nije fudbal, ne liči na napadača, doduše on je i rekao da nije klasičan špic, boljeg nemamo ali čim dođe Ohi, može da pakuje kofere.

MILAN PAVKOV 7,5 – Sa njim se može sve što se poželi! Tačka, čovek koji je Božiji. Na terenu je čudo.

DEJAN STANKOVIĆ 8 – Majstor taktike, sinoć je pokazao koliko vredi. Sjajan Stanković, bez greške.

Izvor: beogradskiportal.rs