Nisi se cijepio? Nema više seksa! Od ponedjeljka uvode žestoke mjere, evo što će sve biti zabranjeno

Extra

Žitelji Berlina i turisti koji se nisu cijepili od ponedjeljka neće smjeti ući u kafiće, kina, teretane, bazene, frizere i bordele. Doduše, oni će, kao i osobe s negativnim testom, moći biti posluženi na terasama kafića i restorana. Od cijepljenja ili potvrde o preboljenoj zarazi izuzeti su samo mali dućani i osobe mlađe od 18 godina. Necijepljeni neće smjeti niti na događaje na otvorenom s više od 2000 uzvanika.

Berlinski Tagesspiegel prenosi preporuku berlinskog Senata po kojoj tvrtke imaju pravo poslati 50 posto radnika na rad od kuće, a ondje gdje je nužno da radnik bude na radnom mjestu, poslodavac je dužan osigurati dva testiranja tjedno. Cijepljeni i preboljeli će od ponedjeljka, uz covid-potvrdu, smjeti i u kazališta, klubove i fitness-centre, s negativnim testom je moguće i u ZOO, ali u akvarij ili zatvorene nastambe samo uz covid-potvrdu. One su potrebne i za adventske sajmove, ali ne i za odlazak na sveučilište ili u knjižnice, gdje je dovoljan samo negativni test.

Berlin ima oko 3.645.000 stanovnika, odnosno nešto manje od Hrvatske. Za usporedbu, danas su zabilježili svega 2874 novih slučajeva zaraze, dok je u Hrvatskoj zabilježeno 6987 novozaraženih, dakle dva i pol puta više. U Berlinu je 263,4 zaraženih na 100.000 stanovnika, dok je u Hrvatskoj 31. listopada već bila gotovo tri puta veća – 612,13, piše Jutarnji.

U bolnicama i domovima umirovljenika testirat će se i cijepljeni zaposlenici, a necijepljeni zaposlenici u ugostiteljstvu morat će se svakodnevno testirati. Najavljene su i jače kontrole pridržavanja epidemioloških mjera.

Necijepljeni ljudi u saveznoj državi Brandenburg, koja okružuje Berlin, od utorka više nemaju pravo ulaska u diskoteke, klubove i restorane, a danas su donijeli istu odluku za restorane, kina i druge zatvorene prostore. Od ponedjeljka su zaštitne maske obvezne i u Berlinu i u Brandenburgu.

Objava Nisi se cijepio? Nema više seksa! Od ponedjeljka uvode žestoke mjere, evo što će sve biti zabranjeno pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.