OPET PUKLA CIJEV, nova poplava na Trešnjevci: “Ovdje se nije ulagalo od šezdesetih”, kaže Tomašević

Extra

Na zagrebačkoj Trešnjevci je jutros ponovno došlo do puknuća vodovodne cijevi iz koje je izašla veća količina vode.

– Jutros u 04:47 sati na raskrižju Selske i Baštijanove došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima. Promet je obustavljen, javili su iz policije.

– Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, a sve nadležne službe postupaju, istaknuli su u poruci.

Od 5:30 sati ondje su i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov zamjenik Luka Korlaet.

– Kao što znate, svi će moći prijaviti štetu koja će se isplatiti iz osiguranja. Radi se o istom magistralnom cjevovodu kao i u nedjelju. To je taj domino efekt. Ovo je jedna od najprometnijih ulica u gradu i dodatno je opterećena, a razvoj nije pratio razvoj infrastrukture, izjavio je gradonačelnik.

– Ovdje se od 60-ih nije ulagalo. To je ono što sam i prije upozoravao, izgrađenost novih objekata nije pratio razvoj infrastrukture, rekao je Tomašević koji je potvrdio da će tražiti pomoć države.

Kaže i kako je jučer imao razgovor s ministrom Olegom Butkovićem za koji kaže kako je bio dobar.

Otkrio je da će južni dio Selske biti pušten u promet sutra, a ovaj sjeverni koji je danas oštećen do kraja tjedna. Tvrdi i da je šteta na prometnici veća nego što je bila u nedjelju.

– Ovakve stvari se događaju, nije tu Zagreb iznimka. Od jutra smo na terenu. Pitali smo stanare treba li im pomoć i ispričali smo se za neugodnost, to je najmanje što možemo učiniti, rekao je Tomašević

Mladen Nikolašević, ravnatelj privatne gimnazije koja je jutros poplavljena, kaže kako je situacija kaotična, a da će nastava biti online.

Kako doznaje N1, poplavljeni su dom i škola na Selskoj. Poplavljena je kuhinja u domu te će Grad učenicima dostaviti sendviče za doručak.

ZET javlja kako je zbog sanacije puknuća magistralnog cjevovoda na Selskoj te puknuća cijevovoda u Baštijanovoj, autobusi na liniji 109 (Črnomerec – Dugave) prometuju izmijenjenom trasom. Od Selske ceste autobusi voze Zagorskom, Tomislavovom, Golikovom, Zagrebačkom avenijom i Selskom do odredišta. U povratku autobusi voze istom, izmijenjenom trasom.

– U Selskoj cesti je došlo do ponovnog puknuća vodoopskrbnog cjevovoda. Sve dežurne ekipe s ostalim službama su na terenu i pristupile su potrebnim aktivnostima za sanaciju puknuća. Za vrijeme trajanja radova, pojedini potrošači mogu biti bez pitke vode, a na terenu su pripravne autocisterne s vodom, javljaju iz ZG Holdinga.

Podsjetimo, i proteklog je vikenda puknula vodovodna cijev na Trešnjevci. U nedjelju nešto prije 6 sati stanovnike spomenute zagrebačke četvrti probudila je poplava nastala zbog puknuća vodovodne cijevi u Selskoj ulici, stotinjak metara južnije od križanja sa Ozaljskom.

Brojni podrumi i sutereni bili su poplavljeni.

Najteže stanje bilo je u Selskoj i okolnim ulicama – Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se voda u bujicama slijevala.

Objava OPET PUKLA CIJEV, nova poplava na Trešnjevci: “Ovdje se nije ulagalo od šezdesetih”, kaže Tomašević pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.