PENAVA o Dežulovićevom tekstu: “Medije nam preuzima BEOGRAD”

Extra

Gradonačelnik Vukovara i šef Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije zbog krajnje uvredljivog i vulgarnog teksta koji je objavio Boris Dežulović.

Radi se o tekstu s naslovom “Je** vas Vukovar”, koji je objavljen na portalu N1 televizije, a jučer je izazvao brojne negativne reakcije javnosti. Službenim priopćenjem reagiralo je i Ministarstvo branitelja.

Penava se na početku konferencije ispričao svima koji su u Zagrebu i Baniji zbog potresa ostali bez krova nad glavom

“Temu konferencije znate, moram reći da mi je uistinu neugodno i da upućujem ispriku svim ljudima na Banovini i u Zagrebu koji su pogođeni potresom i koji su bez krova nad glavom te ulaze u drugu zimu u takvoj situaciji. Zaslužuju punu pažnju našeg društva, a nikako ove teme koje u suštini zabavljaju javnost i nisu od značenja koliki ima krov nad glavom svake obitelji. Tako, ni kriv ni dužan, upućujem ispriku još jednom”, rekao je Penava.

‘Tuđman je porazio velikosrpsku politiku’

“Moram naglasiti da je Franjo Tuđman porazio velikosrpsku politiku u Domovinskom ratu zajedno s hrvatskim narodom i braniteljima između 91. i 95., te da ju na žalost aktualna vlada pomalo vraća u igru. Nažalost, notorna je činjenica da u Hrvatskoj imamo vlast i da su hrvatski narod i građani birali političare iskrivljenih liberalnih vrijednosti gdje je sve dozvoljeno i gdje nitko za ništa ne odgovara.

Živimo u vremenu neodgovornosti i pranja ruku. Vrlo često se ovih dana koristi sintagma bura u čaši vode, i tako će biti i s ovim aktualnim događajima oko Vukovara. Trajat će priča oko dva dana i što će se dogoditi? Apsolutno ništa. Želim fokus staviti na vlast u Hrvatskoj, koja s jedne strane proglasi Vukovar mjestom posebnog domovinskog pijeteta, a s druge strane okreće glavu i štiti najodgovornije ratne zločince za razaranje Vukovara i smrt tisuća ljudi.

Imamo s jedne strane vlast koji proglašava takav zakon i osjeća poseban pijetet prema Vukovaru, s druge strane u neposrednoj blizini štiti mauzolej četničkom vojvodi. Imamo vlast u Zagrebu koja se ubija od pijeteta prema Vukovaru, a paralelno podiže zvijezde petokrake po neboderima u Hrvatskoj te financira te stvari”, rekao je Penava.

“Hrvatske medije kupuju poduzetnici iz Srbije”

“Imamo vlast gdje medije Hrvatskoj preuzima Beograd, a predsjednik Vlade kaže da je to stvar slobodnog tržišnog natjecanja. Imamo pravomoćne presude, naša vlast kaže ‘mi nismo ti’. Kao da pogazite prolaznika na pješačkom prijelazu, i sutradan kažete ‘ja nisam taj’ kada vam dođe policija. Kažete, ‘ja sam danas drugi čovjek’.

Novinar N1 televizije se na jedan grub način obruši na vrijednosti Domovinskog rata, odgovorni urednici i vlasnici poruče da oni nisu odgovorni. Tko je odgovoran u ovoj državi? Odgovara li itko za išta? Nema tu sankcija, nema posljedica, samo truli politički kompromis na račun trulih hrvatskih vrijednosti.

Molim sve hrvatske građane i hrvatski narod, nemojte se čuditi na ove prostačke uvrede Borisa Dežulovića. On je kolumnist srpskih Pupovčevih Novosti, koje su financirane od strane vlade Republike Hrvatske.

Kažu da je povijest učiteljica života. Ozbiljnu poruku želim uputiti hrvatskom narodu. Nastavite li griješiti mišlju, dijelom, riječju i propustom, potičete opasnu karakteristiku te povijesti, a to je da se ona voli ponavljati. Toliko od mene”, rekao je Penava.

Objava PENAVA o Dežulovićevom tekstu: “Medije nam preuzima BEOGRAD” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.