PONOSNO VIORI: Jučer srušena hrvatska zastava u dvorištu crkve u BiH. Danas je ponovno podignuta!

Extra

U dvorištu katoličke crkve u središtu Vareša u srijedu je ponovno podignut jarbol te je postavljena hrvatska zastava na mjestu na kojemu su u noći na ponedjeljak nasilno srušeni, što je izazvalo uznemirenost Hrvata u tome srednjobosanskome gradiću.

Jarbol sa zastavom ponovno je podignut u sklopu obilježavanja svetog Mihovila, zaštitnika župe u Varešu. Tim povodom je ispred spomen obilježja za 125 poginulih branitelja iz Domovinskoga rata položeno cvijeće i zapaljene su svijeće.

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić predvodio je misno slavlje na kojemu se okupio veliki broj vjernika. Pri tome je pozvao vjernike da se ne boje i da ustraju u vjernosti zemlji pradjedova.

Nepoznate osobe srušile su u noći na ponedjeljak jarbol te otrgnuli zastavu hrvatskoga naroda koja se nalazila u dvorištu crkve sv. Mihovila u središtu Vareša u središnjem dijelu Bosne. Župnik fra Leon Pendić rekao je kako se hrvatska zastava zajedno s papinskom dugi niz godina nalazila na samom pročelju crkve u Varešu. Posebno razočaravajućim ocijenio je što se to dogodilo uoči obilježavanja dana župe.

Za vrijeme hrvatsko-bošnjačkoga rata iz Vareša je prognano oko 10.000 Hrvata, a danas ih živi manje od 3.000.

Objava PONOSNO VIORI: Jučer srušena hrvatska zastava u dvorištu crkve u BiH. Danas je ponovno podignuta! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.