Poslala prijateljima devet uslova za dolazak na babine

Extra

Lola Himenez (33) iz Londona poručila je svoje budućim gostima da će morati da se pridržavaju njenih želja ili će ih odmah zamoliti da odu. Ona je napravila spisak pravila i poslala ga je porodici i prijateljima koji žele da posjete njenog novorođenog sina.

Zbog korone, uvela je pravila koji su izazvali podijeljene komentare na društvenim mrežama. Ona je samοhrani roditelj, a svog sina je dobila preko dοnatοra sρērme. Priznaje da je godinama željela da dobije bebu.

 

Foto: Instagram / make_me_a_mummy

Lola je svojih devet pravila podijelila na svojoj Instagram stranici, gdje ima 9.082 pratilaca, i poslala ih je tekstualno prijateljima i porodici. Priznala je da nije dobila mnogo odgovora.

♦ Njenih devet pravila:

1. “Nećemo primati posjetioce izvan naše mreže za neposrednu podršku u prvih nekoliko nedjelja po dolasku kući”.

2. “Kada počnemo sa posjetama, moraće da skinu obuću, spoljnu odjeću (poput jakni, dukserica) i operu ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju”.

3. “Ako smo rekli da je u redu da nas posjetite, molimo vas da tog dana uradite test i pošaljete fotografiju da pokažete da je negativan. Podrazumijeva se da ako ste pozitivni na test ili ako se uopšte ne osjećate dobro, MORATE ponovo zakazati posjetu”.

4. “Naš novi dom je dom za nepušače, a takođe tražimo da posjetioci ne puše (čak ni napolju) za vrijeme trajanja posjete i najmanje sat vremena prije dolaska. (Ako se osjetite na dim, nećete moći da držite bebu i nemojte se iznenaditi ako vas zamolim da odete)”.

5.”Nemojte se pojavljivati ρijani da upoznate bebu. Neće vam biti dozνoljeno da uđete”.

6. “Nemojte pretpostavljati da ćete samo zato što ste pozvani u posjetu dobiti priliku da držite bebu u rukama. Vjerovatno ga neću davati drugima u naručje dok ne poraste i ima jači imunološki sistem”.

7. “Ako imate dovoljno sreće da u toku posjete dozvolim da držite bebu, nemojte je ljubiti. Dok ne bude veći, nema ljμbljenja. Ovo važi za sve i u ovom zahtjevu, neće biti izuzetaka”.

8. “Ne zahtijevamo od gostiju da nam kupuju poklone, ali ako želite da donesete poklon, nemojte kupovati polovnu robu”.

9. “Konačno, mama najbolje zna. Ako mama kaže ne, traži da joj se vrati beba ili želi da gosti odu iz bilo kog razloga, onda to učinite bez žurbe”.

“Znam da ovdje ima mnogo zahtjeva, ali mislim da su svi vrlo razumni i laki za praćenje. Ništa od gore navedenog nije za raspravu, pa ako niste sigurni da možete slijediti ova uputstva, nemojte tražiti posjetu”, dodala je Lola.

Foto: Instagram / make_me_a_mummy

Lola je otkrila da ne zna da li sve nove mame treba da imaju skup pravila – ali je rekla da je važno da se osjećaju prijatno.

Rekla je da bi sve nove mame svakako trebalo da postave svoje granice i ne bi trebale da se osjećaju ηeprijatno da ih saopšte drugima, prenosi Direktno.