Poslao važnu poruku za građane Srbije

Extra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a jedna od tema biće i nove turske investicije u Srbiju.

Šefovi država su u Vahdetin palati, zvaničnoj rezidenciji turskog predsednika, tokom radnog doručka razgovarati o bilateralnim odnosima dve zemlje, ekonomskoj saradnji i odnosima u regionu.

– Veoma sam mu zahvalan na gostoprimstvu turskog predsednika. Razgovarali smo o veoma važnim temama, pre svega o turskim investicijama u Srbiji, razgovarali smo o svim regionalnim pitanja, odnosima u regionu, razgovarali smo o saradnji sa Turskom u svim drugim oblastima. Do kraja godine očekujem posetu turskog predsednika Srbiji – poručio je predsednik na početku obraćanja.

– Investicije turskih kompanija u Srbiju u poslednje dve godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg rasta – naveo je Vučić.

O odnosima Beograda i Prištine, predsednik Vučić je istakao da je Erdogan rekao da podržava kompromisno rešenje za južnu pokrajinu.

Predsednik je kazao da je Turska najveća sila u regionu, i da za Srbiju mnogo znači da dolaze investitori iz te zemlje, jer ćemo na taj način čuvati naša mala mesta širom Srbije i sprečiti da svi dolaze u Beograd.

O napadima hrvatskih medija i bezobraznoj kampanji koja se vodi protiv Vučića, predsednik je rekao da je njihova želja da napišu sve najgore o njemu.

Izvor: Srbijadanas.com