POTRESNA PORUKA OCA KOJI JE IZGUBIO SINA Čačani zastaju da pročitaju reči upućene Bori:Od mog Ognjena i njegovih drugova sa murala

POTRESNA PORUKA OCA KOJI JE IZGUBIO SINA Čačani zastaju da pročitaju reči upućene Bori:Od mog Ognjena i njegovih drugova sa murala

Info
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Na gornjem platou Gradskog trga u Čačku nakon smrti Bore Đorđevića danas se pojavila potresna poruka oca jednog od četvorice mladića koji su zajedno izgubili živote u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Iako danas nije dan žalosti, iz poštovanja prema slavnom rokeru, u Čačku se u gotovo svim kafićima čuje tiha muzika i puštaju se Borini hitovi.

Bora Čorba
foto: Denis Čeković
Na Gradskom trgu Čačani zastaju i čitaju potresne reči oca jednog od četvorice mladića koji su živote izgubili vraćajući se iz večernjeg izlaska.

Mural, Čačak
foto: RINA
“Čačani uvek sa tobom, tu si uvek tu. Volimo te legendo. S poštovanjem Bori, od generacije Bora imenjaka, mog sina Ognjena i njegovih drugova Ivana, Luke i Nikole. Budi sa njima, volim vas – napisao je otac stradalog Ognjena Vasiljevića Boro, a poruka stoji na pločniku pored belih cvetova položenih iznad natpisa.

00:15
Bora Corba na video bimu u Cacku
U kafićima na Šetalištu nema preglasne muzike, kako inače biva, a na svim led ekranima se smenjuje Borina slika – IN MEMORIAM.

Čačani zastaju i u prolazu pozdravljaju poznanike uz komentar “Ode nam Bora”. Neki se međusobno raspituju o terminu sahrane i dogovaraju odlazak na sprovod kako bi sugrađaninu odali poslednju počast.

Kobna nesreća

U junu su se navršile dve godine otkada se dogodila nezapamćena saobraćajna nesreća, kada su četvorica prijateljica iz Čačka nastradali u jednom času vraćajući se sa proslave rođendana njihove drugarice!

Automobilom u kom su bili sva četvorica, zakucali su se prvo u drvo, a potom sleteli s mosta u ambis kraj reke Kamenice u provaliju u selu Jančići kod Čačka.

Čačak, saobraćajna nesreća, Ognjen Vasiljević
foto: Društvene mreže
Žal za Ognjenom Vasiljevićem (19), Ivanom Stančićem (19), Nikolom Zekavicom (18) i Lukom Mićovićem (20) ne jenjava i danas, a u njihovu čast posle pogibije, u centru grada oslikan je mural sa njihovim likovima, uz poruku patrijarha Pavla: “Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %