PREMINULA RODILJA KOJA JE BILA NA UMJETNIM PLUĆIMA: U subotu je u istoj bolnici preminula i beba

Extra

Jutros je u Klinici za zarazne bolesti Fran Mihaljević preminula trudnica koja je bila na ECMO uređaju, neslužbeno doznaje 24sata. Jedna je to od dvije roditlje koje su već neko vrijeme na ‘umjetnim plućima’ u toj bolnici.

Ministarstvo zdravstva neslužbeno je potvrdilo kako se okolnosti smrti još utvrđuju te da će građani nakon analize medicinske dokumentacije doznati koji je točan uzrok smrti žene.

Rodilja koja je i dalje na ECMO-u je i dalje u istom stanju, doznaje 24sata.

24 sata doznaje i kako je u Klinici ‘Fran Mihaljević’ u subotu preminula je beba koja je bila Covid pozitivna. Bila je stara tek 23 dana.

” Dana 20. listopada u Klinici je preminulo dijete staro 23 dana. Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku”, rekli su iz ravnateljstva bolnice.

U Klinici se liječe još jedna trudnica i jedna rodilja, a u splitskom KBC-u dvije trudnice koje se nalaze u teškom stanju.

24sata doznaje kako je i u klinici Fran Mihaljević na ECMO uređaj spojeno i dvoje pacijenata starih 23 godine koji su prije toga bili zdravi, ali nisu bili cijepljeni protiv koronavirusa.

Objava PREMINULA RODILJA KOJA JE BILA NA UMJETNIM PLUĆIMA: U subotu je u istoj bolnici preminula i beba pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.