Propoved Oca Kleope za pamćenje

Extra





Otac Kleopa Stefanović, profesor u čuvenoj Bogosloviji u Sremskim Karlovcima, održao je propoved u hramu Pokrova Presvete Bogorodice koji se nalazi na Zvezdari. 

Poznat je otac Kleopa po sjajnim propovedima, a dirnut velikim praznikom i samim hramom gde je napravio prve duhovne korake, njegove reči imale su posebnu težinu.

“I Hristos je imao majku i znao je koja to podrška kada se rodiš i kada ideš na stradanje, i kada si usamljen i kada te se svi boje i tvoga imena – ko je bio uz Njega nego Njegova majka”, rekao je o. Kleopa. Presveta Bogorodica stoji sa svojim raširenim omoforom i čuva nas sve, “za nju ne postoji ni prvi i poslednji, ne postoji bogataš i siromah za Presvetu Bogorodicu je svako dete milo” kaže o. Kleopa i podseća da smo se sabrali u ovome hramu da joj kažemo da je “ona naša nebeska majka, naša pomoćnica i zaštitnica”.

Pozvao je Otac Kleopa i narod, pozvao je na ujedinjenje i molitvu. Da što više bude bogoslova, monaha, sveštenika.

“Da Bog pošalje poslenika na Svoju njivu, da nam pošalje što više đaka, što više studenata, što više monaha i monahinja, kako bi se naša Sveta Crkva radovala u svojoj punini, da bi Boga slavili što više”, dodao je otac Kleopa.

Izvor: beogradskiportal.rs