Rasprava otišla u krivom smjeru: Da bi dokazao da je u pravu, na forumu slučajno otkrio vojnu tajnu

Extra

Rasprava na forumu igrice War Thunder prilično se zahuktala, a glavni predmet svađe bio je koliko je u igrici vjerno prikazan novi model francuskog tenka Leclerc .

Jedan od igrača, po svemu sudeći i tenkist u stvarnom životu, kako bi dokazao okreće se li se kupola brzinom od 40 stupnjeva u sekundi,  u forumu je podijelio povjerljive dokumente francuske vojske, konkretno priručnik za novi model tenka, prenosi  portal UK Defence Journal.

‘Stavljate život onih koji rade u njima na kocku’

No tu je bio i kraj raspravi jer su moderatori brzo reagirali i obrisali sporne dokumente, prenosi webcafe.hr

„Ekipa, stvarno nije smiješno dijeliti povjerljive dokumente o modernoj vojnoj opremi. Stvaljate na kocku život mnogih koji svakodnevno rade s tim vozilima“, poručili su moderatori, dodajući kako će dokumenti biti istog trena obrisani, a oni koji su ih podijelili sankcionirani.

No o tenku u igrici se i dalje može prilično mnogo recenzija

Ako zvuči kao da moderatori već imaju protokol u slučaju  objavljivanja povjerljivih dokumenata to nije slučajno. Ranije ove godine na istom forumu su objavljene povjerljive specifikacije tenka Challenger 2,  kako bi „poboljšali dizajn tenka u igrici“.

 

Objava Rasprava otišla u krivom smjeru: Da bi dokazao da je u pravu, na forumu slučajno otkrio vojnu tajnu pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.