SAD GA ZOVU “LENJINGRAC”: Otkud komunisti na vlasti u meki kapitalizma za Jugoslavene?

Extra

Izborna pobjeda Komunističke partije Austrije u Grazu izazvala je politički potres u Austriji. Nova gradonačelnica Graza je Elke Kahr, omiljena lokalna političarka koja mjesečno podijeli građanima na tisuće eura od svoje plaće, objavio je tabloid Heute.

Elke Kahr već je bila dogradonačelnica, gradska vijećnica i pročelnica za promet u drugom po veličini gradu Austrije. Kao dogradonačelnica zarađivala je 10.000 eura mjesečno: sebi bi zadržala između 1400 i 1900 eura, koliko joj treba za život, a ostalo bi podijelila ljudima u nevolji. Razgovara sa 150 građana tjedno, svoj je broj mobitela oglasila na izbornim plakatima. Od 1998. Elke Kahr je podijelila 2,5 milijuna eura za različite potrebe 20.000 ljudi.

I u drugim austrijskim pokrajinama komunistički političari na funkcijama odriču se većine svoje plaće, piše Heute.

Elke Kahr pobijedila je konzervativnog gradonačelnika iz Austrijske pučke stranke (ÖVP) Siegfrieda Nagla koji je na toj funkciji bio 18 godina. Komunisti su tako pobijedili stranku kancelara Sebastiana Kurza, s 28,9 naspram 25,7. Socijaldemokrati su dobili manje od deset posto glasova.

Objava SAD GA ZOVU “LENJINGRAC”: Otkud komunisti na vlasti u meki kapitalizma za Jugoslavene? pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.