Severina otkrila šokantne informacije, javilo se i Ministarstvo

Extra

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz slučaj Severine Vučković i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije, kazali su iz ministarstva za N1.

Severina je ovog tjedna dala veliki intervju za H-alter u kojem je protiv hrvatskog sustava socijalne skrbi, sudstva te Milana Bandića iznijela teške optužbe. Radi se, naime, o njezinoj borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Pjevačica je navela da su u “mrežu” bili uključeni i pokojni Bandić te njegovi bliski suradnici, ali i Centar za socijalnu skrb kod kojeg nije naišla na razumijevanje niti potporu.

Ministarstvo pokreće nadzor nad Centrom

Novinarka Jelena Jindra koja je napravila veliki intervju jučer je za N1 kazala kako su mnogi burno reagirali na tu priču. Iz Ministarstva su kazali kako pokreću postupak nadzora nad centrom koji je Severina optužila.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne pokrenulo je postupak izvanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, Podružnice Maksimir, vezano uz konkretan slučaj i trenutačno je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije”, stoji u odgovoru Ministarstva na upite N1 televizije.

CZSS nema komentara

N1 je dobio i komentar Centra za socijalnu skrb Zagreb. “Centar za socijalnu skrb Zagreb pridržava se važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje djelatnosti, te djeluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava maloljetnog djeteta. Odluku o sadržajima roditeljske skrbi, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, navode iz CZSS-a.

Objava Severina otkrila šokantne informacije, javilo se i Ministarstvo pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.