SJAJNA POBJEDA: Hrvatska u gostima s 3-0 svladala Cipar

Extra

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je novu kvalifikacijsku pobjedu u skupini H za odlazak na SP 2022. godine. U gostima je Hrvatska s 3-0 svladala Cipar.

Prvi pogodak postigao je Ivan Perišić u drugoj minuti nadoknade prvog dijela, nakon lijepe asistencije Modrića, dok je pobjedu u 80. minuti potvrdio Joško Gvardiol, svojim premijernim reprezentativnim golom.

U prvoj minuti dvoboja odmah je moglo biti neugodno za Hrvatsku kada je pogriješio debitant Stanišić. Doslovno je predao loptu Sotiriou, ali na sreću po Hrvatsku stvar se nije potpuno zakomplicirala.

Nakon te situacije odmah je bilo primjetno u kojem smjeru će ići utakmica. Hrvatska je dominirala posjedom i kružila je oko domaćeg šesnaesterca, dok je Cipar bio orijentiran defanzivi te je čekao šansu iz kontranapada.

U 13. minuti prvu je šansu za Hrvatsku imao Kramarić, ali je pucao prilično visoko, dok je brzo nakon toga pokušao i Sosa. Od početka je aktivan bio Luka Modrić čija je solo akcija u 18. minuti skoro završila pogotkom iz mrtvog kuta.

Uslijedila je šansa Perišića pa u 23. minuti pogodak Kramarića, koji je poništen zbog zaleđa, a uskoro nakon toga opet je prijetio Perišić.

Najbolji domaći igrač je bio Sotiriou koji je u 40. minuti skoro šokirao hrvatsku obranu i Livakovića. I kada se očekivao kraj prvog dijela izvela je Hrvatska sjajnu akciju. Loptu je dobio Modrić koji je odlično proigrao Ivana Perišića, a ovaj je plasirao loptu u ciparsku mrežu za 1-0.

Odmah na startu drugog dijela, u 52. minuti, Hrvatska je dobila šansu povećati prednost iz jedanaesterca. Nakon prekršaja na Kramariću s bijele točke je pucao Modrić, ali je ciparski vratar Michael zaustavio njegov udarac.

Imala je Hrvatska potom sjajne šanse, ali Vlašić, Perišić, Modrić i ostali ili nisu bili precizni ili bi sjajno intervenirao Michael. Tri boda su i definitivno potvrđena u 80. minuti kada je, nakon kornera, na drugoj vratnici loptu dočekao Gvardiol koji je zabio za 2-0, a u samoj završnici u strijelce se upisao i Livaja za konačnih 3-0.

Hrvatskoj u ponedjeljak slijedi novi test, domaća utakmica u Osijeku protiv Slovačke.

Rusija je uz autogol Škriniara na domaćem terenu pobijedila Slovačku 1-0 pa su tako Hrvatska i Rusija i dalje bodovno izjednačene (po 16) na vrhu ljestvice.

Kvalifikacije za SP – Skupina H

Cipar – Hrvatska 0-3 (Perišić 45+2, Gvardiol 80, Livaja 90+2)

Malta – Slovenija 0-4 (Iličić 27, 60, Šporar 49, Šeško 67)

Rusija – Slovačka 1-0 (Škriniar 24-ag)

Ljestvica:

1.Hrvatska            7        5        1        1        10-1    16

2.Rusija              7        5        1        1        11-4    16

3.Slovenija           7        3        1        3        8-7     10

4.Slovačka            7        2        3        2        7-6      9

5.Malta               7        1        1        5        6-15     4

6.Cipar               7        1        1        5        1-10     4

Hina

Objava SJAJNA POBJEDA: Hrvatska u gostima s 3-0 svladala Cipar pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.