ŠKORO GA SE PONOVNO JAVNO ODREKAO: Penava i ja nismo prijatelji, nismo nikada ni bili

Extra

MIROSLAV ŠKORO gostovao je večeras u RTL-u Danas. Bivši predsjednik Domovinskog pokreta, a sada član kluba Suverenista i još uvijek aktualni potpredsjednik sabora, govorio je o aktualnim temama, svojoj poziciji u budućnosti, Ivanu Penavi…

“Nije istina da mi se više ne da”

Ostaje li Škoro i dalje potpredsjednik sabora?

“Ne znam, vidjet će se za desetak dana. To je samo stvar koji će se model primijeniti. Hoće li se ići kao što u politici je, malo prava i puno matematike, ili će to ići na bazi dogovora više klubova.”

Očekuje li da će ostati na toj poziciji?

“Da vam budem iskren, to meni uopće nije bilo važno u ovom trenutku i nije mi ni od prvog trenutka. Nisam se ni borio da bih bio na nekoj privilegiranoj poziciji i ustvari pozicija potpredsjednika sabora je samo protokolarna funkcija.”

Zvuči li kao da mu se više ne da?

“Nije istina da mi se više ne da. Jedno je baviti se politikom i obnašati mjesto potpredsjednika sabora, a to znači predsjedati sjednicama s vremena na vrijeme. Ja sam to do sada učinio možda dva, tri puta tako da mi to, ako se dogodi da ne budem dalje, neće nedostajati.”

O Penavi: Mi nismo prijatelji, sreli smo se par puta

Bivši stranački prijatelj i kolega Ivan Penava službeno je zauzeo mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. Evo što o tome misli Škoro.

“Nismo se čuli. To je jedna zanimljiva teza koja se provlači cijelo vrijeme o tome kako smo mi u nekim prijateljskim odnosima i moram iskoristiti ovu priliku da kažem da je Penava čovjek kojeg ja poznajem i s kojim sam imao prigodu sresti se par puta. No, međutim, biti prijatelj, ako je po definiciji biti prijatelj oni koji se poznaju u nuždi i nevolji, definitivno nisam bio s gospodinom Penavom. U zadnjih dva mjeseca, vrlo teških dva mjeseca za moju obitelj i za mene, nije me ni jednom nazvao.”

Razočarao vas je u tom trenutku i sada više nije vaš prijatelj, upitan je Škoro.

“Gledajte, da bi vas netko mogao razočarati, morate se prije s njim oduševiti. Tako da nije me razočarao.”

Nisu nikada ni bili prijatelji?

“Nismo, mislim što je to sad bitno. Ja sam rođen u Višnjevcu 1962. godine, imao nekoliko prijatelja cijeli svoj život, a nekoliko sam stekao u međuvremenu, ali ne bi gospodina Penavu ubrojio u to.”

Je li čestitao Penavi na izboru?

“Pa ja mislim da se nitko nije ni iznenadio činjenicom da je gospodin Penava izabran za predsjednika Domovinskog pokreta. To smo znali i vi i ja još u kolovozu. Dakle, stranački vrh je to odradio, čini mi se po onoj staroj Staljinovoj kada su izbori dobro pripremljeni ne treba ih i održati. Tako da, čestitam mu ovom prigodom”, rekao je Škoro.

O svojoj budućnosti: U Suvereniste ću se učlaniti kad procijenim da je za to vrijeme

Nije se učlanio u stranku, ali je ušao u saborske klupe. Suverenisti imaju jedan posto potpore. Koji je nekakav limit na koji Škoro računa?

“Ne znam, ja sam oduvijek, od kako sam se ponovno počeo baviti politikom, govorio kako su te ankete o nečemu o čemu se može razgovarati na nekoliko razina. Ovo su suhoparni podaci koje ste vi dobili na temelju ne znam kojeg moderiranja, koji je uzorak. Na uzorak ne mislim na broj, nego koja je njegova stratifikacija. Ankete pokazuju nekakve trendove, Suverenisti rastu ako pogledamo vaše posljednje istraživanje. Sad su već na jedan posto, tko zna gdje im je granica. Ne znam, samo nebo je granica. Vidjet ćemo. Treba puno raditi, treba otvarati neke nove teme i maknuti se od onih stvari koje su opterećivale Suvereniste već neko vrijeme u javnosti. Mislim da možemo napraviti dobar posao.”

Kada će se učlaniti u Suvereniste?

“Kad budem procijenio da je to dobro ne samo za mene i za Suvereniste nego i za sve ljude koji na neki način očekuju da budem odgovoran prema njima jer su se počeli baviti s politikom na neki način i zbog mene.”

Je li bilo pregovora s Mostom u ovom razdoblju?

“Nije, razmijenio sam SMS poruku s gospodinom Petrovom. Samo sam mu zahvalio na podršci koju mi je negdje javno iskazao. Mislim da je bila u pitanju moja sestra pa sam mu zahvalio.”

Je li razmišljao da se povuče iz politike?

“Ne, nisam razmišljao o tome. Mislio sam i kod same situacije kada sam podnio neopozivu ostavku da Domovinski pokret treba ići jednim smjerom u kojem ćemo iskoristiti ovo vrijeme koje je pred nama, a to je nekih tri godine da ojačamo maksimalno, da se ekipiramo kvalitetno. Bili smo u tom trenutku treća stranka u državi. Međutim došlo je do ozbiljnog razilaženja sa suradnicima. Ja ne bih više vremena trošio niti na njih niti na ono što oni sada rade. Tako je kako je. Ja ću se i dalje nastaviti baviti politikom”, zaključio je Škoro.

Objava ŠKORO GA SE PONOVNO JAVNO ODREKAO: Penava i ja nismo prijatelji, nismo nikada ni bili pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.