Skupila gotovo milijun kuna za liječenje djeteta: Novac trošila, a sina pustila umre

Extra

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 4. listopada nakon istrage podiglo optužnicu protiv žene (34)  zbog sumnje u povredu djetetovih prava, koje je na kraju i preminulo.

Kako navode iz DORH-a, ženu se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. siječnja i 2. svibnja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prava uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Odbila voditi dijete liječniku

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda, prenosi Danas.hr

Okrivljenicu se tereti i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. u Zagrebu; tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta; od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za osobne potrebe.

Objava Skupila gotovo milijun kuna za liječenje djeteta: Novac trošila, a sina pustila umre pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.