Šta Zvezdi radi Saša Obradović

Extra





Bivši trener Crvene zvezde, Saša Obradović navodno je imao ponudu da postane selektor košarkaške reprezentacije Rusije, što je izuzetna čast za svakog trenera.

Međutim, kako je preneo ruski “Metaratings.ru”, Obradović je odbio da preuzme selekciju “baćuški” zbog ugovora sa Crvenom zvezdom, koja ga i dalje isplaćuje za prerani raskid ugovora.

Isti izvor piše da je plata selektora Rusije samo 100.000 evra godišnje, što je, kako se navodi, neuporedivo manje u odnosu na prihode iz Zvezde, gde bi , kako je naveo Nebojša Čović, trebalo da zaradi 650.000 evra do kraja ove sezone.

– Neverovatno je da legenda Zvezde naplati 645.000 evra za četiri meseca u klubu. Te priče oko ljubavi u sportu, to je ljubav do poslednjeg evra u sopstveni džep.

– Svi koji pričaju o ljubavi u sportu nisu iskreni. Tačka. Te priče o garantovanim ugovorima su smešne. Ne kukam, ali iznosim podatak – rekao je svojevremeno Čović.

Nije ovo ništa neobičnp, svojevremeno je Duško Vujošević imao pauzu od dve godine, jer je imao ugovor sa CSKA na 3 sezone, a otušten je na pola prve, ali zbog ugovora koji su mu isplaćivali nije smeo da vodi nijedan drugi klub.

Telegraf.rs