Strava u Njemačkoj: Ubio mladića na benzinskoj jer mu je rekao da mora staviti zaštitnu masku

Extra

Njemačka je policija u ponedjeljak izvijestila o stravičnom događaju koji se dogodio na benzinskoj pumpi u gradu Idar-Oberstein, Rhineland-Palatinate. Naime, djelatnik benzinske pumpe je izgubio život u “okršaju” s kupcem oko mjera vezanih uz koronavirus.

Prema policijskom izvješću, osumnjičen je 49-godišnji muškarac koji je u subotu navečer pucao u zaposlenika benzinske postaje, zbog zahtjeva nošenja maski u zatvorenom prostoru, piše Deutsche Welle.

Posvađali se oko pridržavanja mjera

Naime, muškarac je ušao na benzinsku postaju kako bi obavio kupnju, ali nije imao zaštitnu masku. Dvadesetogodišnji zaposlenik ga je zamolio da se pridržava propisa. Navodno su se posvađali, nakon čega je muškarac bez maske otišao.

Prema policijskom izvješću, muškarac se vratio otprilike sat vremena kasnije. No, ovog je puta nosio masku, ali ju je skinuo i krenula je opet svađa sa zaposlenikom. Osumnjičeni je tada iz džepa izvukao skriveni revolver i ustrijelio 20-godišnjaka.

Viši javni tužitelj Kai Fuhrmann rekao je za DPA da je žrtva umrla nakon smrtnog hica u glavu. Nakon incidenta, ubojica se dao u bijeg.

Počinitelj ‘potresen’ pandemijom

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i započela potragu za napadačem. No, sljedećeg dana, 49-godišnjak je ušao u policijsku postaju i priznao zločin. Navodno je rekao policajcima da se protivi restriktivnim mjerama protiv covida-19 i da ga je situacija s pandemijom koronavirusa jako potresla, rekao je Fuhrmann.

Osjećao se stjeranim u kut i “nije vidio drugi izlaz” osim da ubojstvo bude primjer drugima. Osumnjičeni je smatrao žrtvu “odgovornom za cjelokupnu situaciju jer je provodio pravila, dodao je Fuhrmann.

Policijska uprava grada Triera priopćila je da je pucnjava prvi incident povezan s mjerama koronavirusa na tom području i u pokrajini Rhineland-Palatinate.

Gradonačelnik Idar-Obersteina Frank Frühauf kazao je da je šokiran i zaprepašten zločinom. “Ovo je prilično nezamisliv, užasan čin koji se dogodio ovdje u Idar-Obersteinu”, rekao je. “Takav zločin je bez presedana”, dodao je.

Objava Strava u Njemačkoj: Ubio mladića na benzinskoj jer mu je rekao da mora staviti zaštitnu masku pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.