TOTALNI RAT PANTOVČAKA I BANSKIH DVORA: Načelnik GS oružanih snaga Hranj će morati dati ostavku!

Extra Info

Ministar obrane Mario Banožić tvrdi da mu je predsjednik Milanović u Požegi zabranio govoriti na prisezi vojnika, javlja N1Milanović je tu tvrdnju i potvrdio, a Banožić je u cijelu priču uveo i načelnika Roberta Hranja kojemu je predsjednik RH naredio da ‘ušutka’ Banožića.

– Ako se ne može oduprijeti valu zahtjeva koje ima od Ureda predsjednika ili samog predsjednika, onda ne treba biti načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga – rekao je Banožić.

– Ja vidim problem da načelnik Glavnog stožera mora izvršavati zapovijedi koje nisu po zakonu. Ovo više nije dijalog, ovo je prešlo u performans Zorana Milanovića, kao što smo vidjeli danas. Ja svih ovih godinu dana pokušavam sjesti za stol i razgovarati.

Nešto kasnije, ministar obrane za Jutarnji je rekao:

– Hranj mi je rekao da će podnijeti ostavku!

Milanović je potvrdio da je on naredio da se zabraniti govoriti Banožiću. Kaže da će ova situacija trajati sve dok ne vrati na posao Elvisa Burćula: U izjavi novinarima nakon što je Banožić rekao da je, zbog incidenta u vojarni, zatražio smjenu admirala Hranja, Milanović je poručio kako je on zapovjedio da na svečanosti govori samo vrhovni zapovjednik Oružanih snaga.

“Načelnik je mojom naredbom izdao zapovijed”, rekao je Milanović. Dao sam naredbu, to načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga provodi u zapovijed, dodao je.

Naglasivši da je on vrhovni zapovjednik, Milanović je za Banožića ustvrdio da ima “skrbnika” – premijera Andreja Plenkovića.

“Ja sam vrhovni zapovjednik kojeg je birao narod, a on ima skrbnika. Njegovo ponašanje je protuzakonito, on laže”, rekao je Milanović o Banožiću.

Predsjednik i ministar u otvorenom su sukobu nakon što je Banožić umirovio zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula.

“Dok ne vrati Burčula u službu, ovo će biti tako i dalje”, poručio je Milanović iz Požege optuživši Banožića da je “zlostavljač vojske, čovjek koji je doslovno zalutao u ovaj sustav”.

Objava TOTALNI RAT PANTOVČAKA I BANSKIH DVORA: Načelnik GS oružanih snaga Hranj će morati dati ostavku! pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.