Tvrdi da je nevin, a sporan je meč protiv Zvezde u LŠ

Extra





UEFA je bila nemilosrdna prema Edgarsu Gauračasu koji je suspendovan zbog nameštanja utakmica.

Nekadašnji letonski fudbaler je u trenutku suspenzije obavljao funkciju generalnog direktora Spartaksa iz Jurmale, a evropska kuća fudbala mu je odredila zabranu od 10 godina bez bilo kakvih fudbalskih aktivnosti.

Letonski “Delfi” navodi da UEFA nije precizirala o kojim utakmicama se radi, ali isti izvor prenosi da je sporan dvomeč protiv Crvene zvezde u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. godine.

Prvi meč je završen rezultatom 0:0, a u revanšu na Marakani, Zvezda je pobedila rezultatom 2:0 golovima Bena i Nenada Krstičića.

Letonci navode da je pre tri godine, odmah nakon ta dva duela nastao skandal, ali u svakom slučaju, nikakve potvrde zbog koje utakmice je Letonac kažnjen, iz UEFA za sada nema.

Tridesettrogodišnji Letonac koji je završio igračku karijeru dve godine nakon susreta sa Crvenom zvezdom, poručuje da nije učestvovao ni u kakvim nečasnim radnjama.

– Pre nekoliko godina sam dobio predlog da namerno izgubim jednu utakmicu, ali sam strogo odbio i odmah o tome obavestio nadležne. Ponosan sam na to što sam uradio i savest mi je čista – poručio je Gauračas koji, navodno, još uvek nije dobio zvaničnu informaciju o suspenziji iz UEFA.

Kurir sport