UHIĆEN UBOJICA NA BICIKLU: Besposličar je, živi tati na grbači u 41., tuče psa, a već je prijavljivan za nanošenje teških tjelesnih ozljeda

Extra

“Tata, odvedi Maksa van. Zapišao je već stan, pa da ga ne zapiša opet”, riječi su koje je u srijedu ujutro Jasmin S. (41), vezan policijskim lisicama, uputio svom ocu tijekom pretresa stana u novozagrebačkom naselju Zapruđe.

Riječ je o muškarcu, odbjeglom biciklistu, koji je uhićen u utorak poslijepodne pod sumnjom da je prethodnog jutra, ni s čim izazvan, nanio stravične ozljede glave Željku P. (66) od kojih je nesretnik odmah i preminuo na puteljku na kraju Nalješkovićeve ulice u zagrebačkim Krugama. Iz stana u kojem je Jasmin S. živio sam kriminalisti su izuzeli i bicikl na kojem je, sumnja se, bio u trenutku počinjenja kaznenog djela, kao i niz drugih korisnih dokaza, poput ljetne odjeće i cipela.

Prema riječima svjedoka očevidaca koji su ostali užasnuti nemilim scenama koje su uslijedile tog ponedjeljka oko 9.40 sati, muškarac odjeven u kratke hlače i majicu kratkih rukava prvo se posvađao sa Željkom P. koji je kobnog trenutka na povodcu šetao psa mješanca Edija.

Zamalo je, ispričali su svjedoci, zakačio lajnu na kojem je bio Edi jer se tom stazom neoprezno i brzo vozio na biciklu. Na to mu je nesretni Željko P. uputio tek obične riječi: “Pazi kuda voziš! Kako to voziš?” Jasmin je tada sišao s bicikla i hodao uz njega gurajući ga, da bi se potom, čuvši da šetač psa još nešto govori, vratio nazad do njega. Udario ga je šakom u glavu i slomio mu nosnu kost. A kako je od siline udarca Željko P., inače umirovljena vojna osoba, pao na beton udarivši pritom glavom o nešto tvrdo pa je došlo i do puknuća lubanje, biciklist je sasvim izgubio kontrolu te čovjeka nastavio tući – divljački ga je udario još i nogom u trbuh.

Uznemirujući prizor čovjeka iz kojeg lipti krv “natjerao” je napadača da čučne uz njega. Maramice koje mu je dala prolaznica koja je upravo naišla stavljao je pretučenom na glavu. Pritom ga je i pridizao u sjedeći položaj misleći, valjda, da će doći k sebi. Vidjevši, međutim, da je čovjek već izgubio svijest, biciklist je iznenada ustao, sjeo na bicikl te se, na čuđenje prolaznice, odvezao u smjeru Novog Zagreba, a muškarcu bez svijesti i krvave glave, dok je oko njega neutješno cvilio pas ne puštajući nikoga blizu, pomoć je nastavila pružati prolaznica, koja je i pozvala Hitnu pomoć.

Iako je biciklist pobjegao u nepoznato, pritom ne ostavivši nikakve korisne tragove za sobom, kriminalisti su zasukali rukave te su odbjeglog napadača uspješno pomoću nadzornih kamera detektirali i locirali nakon malo više od 24 sata.

Susjedi Jasmina S. nisu vidjeli, no kažu da je proteklih godina, a posebno mjeseci, bio nepodnošljiv.

– Preneraženi smo. Odbili smo biti prisutni na pretresu stana jer ne želimo s njim imati posla. Problematičan je susjed, a nakon smrti majke prije tri godine stvari su izmakle kontroli. Živi sam u stanu sa psom koji je često cvilio. Činilo nam se da ga tuče pa smo njegovu ocu to rekli. Po cijele dane on se u stanu svađa s nekim, valjda na telefon. Jer mu je u stan dolazio samo jedan prijatelj, nikog drugog nije puštao. U prolazu nam je znao dobacivati: ‘Susjede, opet (me) tračate’, kao da je on centar svijeta. Sad, kad je uhićen, jel’ to znači da ćemo duže imati mira? – pita jedna od susjeda, ne znajući točan razlog njegova posljednjeg uhićenja. Druga susjeda samo odmahuje rukom na spomen Jasmina. Na upit jesu li ga često znala viđati na biciklu, kaže da ga nikad nije vidjela i da nema pojma da ima bicikl jer živi “sirotinjski na očevoj grbači”.

Kriminalističko istraživanje nad Jasminom je gotovo. Policija ga je kazneno prijavila za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom.

Inače, ovo nije prvi put da ima problema sa zakonom. Prije dvije i pol godine u kvartu se na terasi kafića posvađao i potukao s devet godina mlađim muškarcem kojeg je u okršaju ubo nožem u rame. Iako je pobjegao s mjesta obračuna, policija ga je vrlo brzo pronašla te kazneno prijavila za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Objava UHIĆEN UBOJICA NA BICIKLU: Besposličar je, živi tati na grbači u 41., tuče psa, a već je prijavljivan za nanošenje teških tjelesnih ozljeda pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.