VLADA ŠUTI? Pfizer povlači lijek iz Hrvatske! Ako ga koristite, odmah se javite svom obiteljskom liječniku

Extra

S hrvatskog tržišta se povlači poznati lijek zbog povišene razine onečišćenja u odnosu na prihvatljive razine unosa propisane u EU, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Tvrtka Pfizer Croatia d.o.o., predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje u promet lijeka Champix u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje s tržišta Republike Hrvatske sljedećih serija navedenih farmaceutskih oblika predmetnog lijeka:

serija 00023401 lijeka Champix 1 mg filmom obložene tablete
serija 00022025 lijeka Champix 0,5 mg i 1 mg filmom obložene tablete (pakiranje za početak terapije).

Ne postoji rizik za bolesnike koji uzimaju ovaj lijek

Povlačenje se provodi do razine veleprodaja. Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog povišene razine nitrozaminskih onečišćenja u lijeku u odnosu na prihvatljive razine unosa propisane u Europskoj uniji (EU). Na temelju dostupnih podataka, trenutačno ne postoji rizik za bolesnike koji uzimaju ovaj lijek.

Na tržištu u Republici Hrvatskoj u prometu nisu dostupne druge serije predmetnih lijekova koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću kao ni drugi lijekovi s djelatnom tvari vareniklin. Stoga upućujemo sve korisnike predmetnog lijeka da se obrate svom liječniku vezano uz nastavak terapije.

Objava VLADA ŠUTI? Pfizer povlači lijek iz Hrvatske! Ako ga koristite, odmah se javite svom obiteljskom liječniku pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.