VUČIĆ PRIJETI: “AKO NATO NE REAGIRA U 24 SATA VIŠE NEĆEMO MIRNO GLEDATI PROGONE SRBA…”

Extra

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da Srbija neće ugroziti svoje vojnike ni na koji način i da će u slučaju da dođe do početka sukoba na Kosovu čekati 24 sata na reakciju NATO-a i tek će nakon toga reagirati ako se  “nastavi progon i spriječiti ono što se događalo ‘90-ih ili 2004.godine”.

Vučić tvrdi kako je rekao generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu da je srpska vojska podignula spremnost, ali i to da “nisu ušli na teritorij Kosova i Metohije jer nemaju pravo to učiniti”.

– Siguran sam da su me ljudi u NATO-u dobro razumjeli i da će poduzeti sve da sačuvaju srpsko stanovništvo. Mi smo mali narod i nemamo toliko ognjišta da ih rasipamo ili rasturamo – ustvrdio je Vučić, prenosi Nova.rs.

Najavio je i to će jedinice srpske vojske posjetiti i vojni izaslanici SAD-a, Italije, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske.

Podsjećamo, kriza na sjeveru Kosova se nastavlja već drugi tjedan za redom.  Zbog odluke kosovske vlade o uvođenju probnih tablica s oznakom RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama došlo je do  blokada cesta kod prijelaza Jarinje i Brnjak. Beograd se toj uredbi oštro protivi, dok su kosovski Srbi na sjeveru na graničnom prijelazu blokirali promet.

Svoje ophodnje pojačale su i međunarodne snage.

Objava VUČIĆ PRIJETI: “AKO NATO NE REAGIRA U 24 SATA VIŠE NEĆEMO MIRNO GLEDATI PROGONE SRBA…” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.