ZABORAVITE NA CIGARETE I PUŠENJE: Napravite Čaj Uz Koji Ćete Izgubiti Svaku Želju Za Cigaretama I Nikotinom!

ZABORAVITE NA CIGARETE I PUŠENJE: Napravite Čaj Uz Koji Ćete Izgubiti Svaku Želju Za Cigaretama I Nikotinom!

Info

Ljekovito dejstvo bilja je već odavno poznato, mi vam donosimo recept koji će vam pomoći da se odviknete od nikotina. Poznati ruski gastroenterolog, dr Antonina Šćepini savjetuje pacijentima da za odvikavanje od pušenja koriste jednostavan, ali vrlo djelotvoran čaj za prestanak pušenja.

Čaj za prestanak pušenja
Priprema:

Uzmite prstohvat usitnjenog sušenog lišća bokvice, stavite u staklenu teglu i prelijte s pola litre ključale vode. Poklopite posudu u kojoj je čaj i ostavite da odstoji dva sata.

Tokom dana treba popiti cijeli sadržaj tegle. Dr Šćepini kaže da ovaj čaj treba svakodnevno pripremati i piti ga tokom tri mjeseca.

Prema njenom savjetu, uz čaj možete i da žvaćete sviježe listove bokvice. Ona tvrdi da ćete uskoro izgubiti svaku želju za nikotinom.

Znanstvenici su otkrili da trputac pomaže kod smanjenja želje za cigaretama. To je jedan od glavnih razloga zbog čega se koristi kao sastojak u proizvodima za prestanak pušenja. Ako se odlučite na ovaj način prestati s pušenjem, jednostavno skuhajte čaj od trputca najmanje 10 minuta prije nego što ćete zapaliti. Kada zapalite osjetit ćete da ni ne možete ispušiti čitavu cigaretu. Vaša želja za cigaretama će biti znatno manja.

Pijenje zelenog čaja pomaže kod prestanka pušenja

Studija provedena u Kini pokazuje da zeleni čaj može pomoći kod prestanka pušenja. Većina korisnika puši jer im to navodno pruža neki oblik opuštanja. Prema istoj studiji, zeleni čaj može umanjiti i potrebu za nikotinom jer dovodi do smirenosti i daje osjećaj lagodnosti.

Napitak za prestanak pušenja
Ovaj napitak mogao bi vam olakšati i smanjiti simptome kašlja, dok u potpunosti ne odlučite baciti cigarete i okrenuti se zdravijem načinu života.

Potrebni sastojci:

400 grama luka i češanj češnjaka
1 litra vode
400 grama šećera
2 žličice kurkume
komad đumbira veličine palca (nariban)
Priprema:

Stavite šećer u vodu i zagrijte na laganijoj vatri. Dodajte luk narezan na veće komade i đumbir koji ste naribali. Kad voda zavrije, dodajte kurkumu, smanjite vatru i ostavite da se još malo kuha. Kad se smjesa prepolovi, ocijedite je i tekućinu iz nje stavite u staklenu čašu. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak.

Kako konzumirati?

Uzimajte po dvije manje žlice svako jutro na prazan želudac i dva sata nakon večere.