ZAŠTITARSKA TVRTKA BILIĆ ERIĆ: “TOMAŠEVIĆ LAŽE I IZMIŠLJA, ne plaćaju nam za nikakve prazne gradske stanove…”

Extra

Iz zaštitarske tvrtke Bilić-Erić u utorak su ustvrdili da su “neutemeljeni navodi i grube neistine” tvrdnje zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je ta tvrtka dobivala milijune za čuvanje praznih gradskih stanova.

Navode i da je gradonačelnik Tomašević, bez bilo kakvog utemeljenja, poslovnu suradnju te tvrtke s Gradom Zagrebom predstavio u kontekstu nezakonitog postupanja.

“Zbog objektivnog informiranja i interesa javnosti napominjemo da je nakon provedenog javnog natječaja, trgovačko društvo Bilić-Erić d.o.o. Sesvete potpisalo predmetni Okvirni sporazum zajedno sa još tri društva za privatne zaštite gradskih prostora. Istim je ugovorom predviđeno čuvanje gradske imovine sukladno potrebama i nalozima Gradskog ureda za upravljanje imovinom”, stoji u priopćenju.

Iz tvrtke Bilić-Erić istaknuli su da su sve usluge obavili sukladno ugovoru, nalogu naručitelja te sukladno pozitivnim zakonskim propisima.

“Napominjemo da je predmet istog Ugovora čuvanje cjelokupne imovine koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a ne samo nekakvih praznih stanova i poslovnih prostora, na što je maliciozno stavljen naglasak“, priopćili su.

Napomenuli su i da im nije isplaćeno 26,5 milijuna kuna već 17.566.164 kune, i to za “čuvanje svih objekata u Gradu Zagrebu, a ne za čuvanje nekakvih ‘napuštenih’ stanova“.

Zbog pojedinih odredbi Ugovora nisu u mogućnosti spominjati pojedinačne objekte, dodali su i napomenuli kako je riječ o nekoliko velikih napuštenih poslovnih kompleksa koji su vlasništvo ili su vraćeni na upravljanje Gradu Zagrebu.

“Ističemo kako je u cijelosti nejasno zbog kojih je motiva Tomašević na tiskovnoj konferenciji neprikladnim rječnikom i neprimjerenim usporedbama iznio čitav niz difamacija i neistina na račun Bilić-Erić, a zbog kojih isto društvo trpi štetu”, stoji u priopćenju.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj konferenciji za novinare je rekao da su tijekom rebalansa gradskog proračuna otkrili da je za čuvanje gradskih stanova u sedam mjeseci do 31. srpnja, temeljem ugovora s tvrtkom Bilić-Erić, utrošeno 26,5 milijuna kuna, iako je za tu stavku bilo predviđeno 6,9 milijuna.

Čuvano je, kazao je, 70-ak praznih gradskih stanova 24 sata dnevno od strane privatnih zaštitara te 15 poslovnih prostora, a pojedinačni trošak na dan koštao je 924 kune bez PDV-a. Mjesečno je za jedan prostor to iznosilo 27.720 kuna bez PDV-a, a godišnje oko 332.000 kuna po stanu čuvanja bez PDV-a, dodao je Tomašević i napomenuo da se, za trošak čuvanja jednog gradskog stana da netko ne provali u njega, u dvije godine moglo kupiti novi stan od 50 kvadrata koji bi bio u vlasništvu Grada Zagreba.

Objava ZAŠTITARSKA TVRTKA BILIĆ ERIĆ: “TOMAŠEVIĆ LAŽE I IZMIŠLJA, ne plaćaju nam za nikakve prazne gradske stanove…” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.