AMERIČKI DRON UBIO SEDMERO DJECE I TROJE CIVILA, NIJEDNOG TERORISTA: Biden nema komentara

Extra

Pentagon je u petak potvrdio da je napad bespilotnom letjelicom američkih snaga u kom je poginulo deset civila, od čega sedmero djece, i niti jedan terorist, bio pogreška i rekao da će istražiti “proces iza pogrešne mete”. Predsjednik Joe Biden međutim i dalje šuti o napadu, nije razgovarao s novinarima o neuspjeloj operaciji niti se javno ispričao, nije preko vikenda dao nikakav komentar na društvenim mrežama.

Predsjednik je dvaput prošao kraj novinara koji su ga čekali ne odgovarajući na pitanja dok je putovao od plaže u Delawareu do Bijele kuće i popodne odlazio na summit Ujedinjenih naroda u New York.
Bijela kuća priznala je grešku u ponedjeljak, ali je pažnju usmjerila na istragu Pentagona.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki zaobišla je u ponedjeljak pitanja o tome hoće li netko iz Ministarstva obrane biti otpušten kao odgovor na napad na pogrešnu metu. “Očito je to učinjeno pogreškom i očito se dogodila stravična tragedija, ali neću predviđati kakav će biti utjecaj”, rekla je Psaki.

Također je rekla kako predsjednik suosjeća sa žrtvama. “Kao ljudsko biće, kao predsjednik, kao netko tko je nadzirao gubitke u raznim scenarijima i kao vođa i osobno, njegova je reakcija da je to tragedija”, rekla je. No tu reakciju novinari nisu vidjeli ni čuli.

Podsjetimo, general Kenneth McKenzie priznao je prošlog tjedna da raketa “hellfire” koja je ispaljena na kuću u Kabulu neporedno pred kraj evakuacije nije ubila nijednog pripadnika Islamske države. Novinarima je objasnio da je više od 60 obavještajnih podataka potvrdilo da se Islamska država sprema za novi napad, i da je više izvora govorilo o bijeloj Toyoti koja će biti upotrijebljena kao auto-bomba.

Taj automobil je pripadao Zemari Ahmadiju, pokazala je istraga New York Timesa, koji je radio u jednoj dobrotvornoj organizaciji koju financiraju SAD. On je neposredno pred napad podnio zahtjev da s obitelji emigrira u SAD.

Dočekalo ga je desetak djece, koja su mu “pomagala” da parkira automobil, u trenutku kad je američki dron “MK-9 Riper” ispalio raketu “hellfire”, i pobio sve u dvorištu kuće. “Napali su nas i ubili našu decu, i mi im to nikada nećemo oprostiti”, rekao je otac dvogodišnjakinje ubijene u napadu.

 

 

 

 

Objava AMERIČKI DRON UBIO SEDMERO DJECE I TROJE CIVILA, NIJEDNOG TERORISTA: Biden nema komentara pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.