AMERIČKI DUŽNOSNICI ŠOKIRANI: “ZARAZA SE NAGLO ŠIRI MEĐU POTPUNO CIJEPLJENIMA”

Extra

Oko 25 posto stanovnika losanđeleskog okruga koji su se od svibnja do 25. srpnja zarazili novim koronavirusom bilo je potpuno cijepljeno i to je bilo razdoblje naglog širenja veoma zarazne delta inačice, objavili su u utorak američki dužnosnici.

Podatci objavljeni u tjednom izvješću Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju naglo širenje infekcije među potpuno cijepljenima.

CDC su htjeli utvrditi trebaju li Amerikanci treću dozu cjepiva protiv covida-19 kako bi bili snažnije zaštićeni.

Vladini znanstvenici su prošlog tjedna izradili strategiju docjepljivanja koje bi trebalo početi 20. rujna.

Novi podatci objavljeni u utorak obuhvaćaju više od 43.000 prijavljenih slučajeva infekcije među stanovnicima losanđeleskog okruga starijih od 16 godina.

Njih 10.895 ili 25,3 posto bilo je potpuno cijepljeno, 1431 ili 3,3 posto bilo je djelomično cijepljeno a 30.801 ili 71,4 posto necijepljeno.

Cjepivo je ipak zaštitilo od težeg oblika bolesti.

Istraživanje pokazuje da je 3,2 posto potpuno cijepljenih koji su bili zaraženi virusom bilo hospitalizirano, tek 0,5 posto bilo je liječeno na odjelima intenzivne skrbi a 0,2 posto je bilo priključeno na respirator.

Objava AMERIČKI DUŽNOSNICI ŠOKIRANI: “ZARAZA SE NAGLO ŠIRI MEĐU POTPUNO CIJEPLJENIMA” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.