Boris Lalovac postao Tomaševićev čovjek od povjerenja za proračun

Extra

Boris Lalovac u velikom je poslu. S kolegama i bliskim suradnicima dobio je u zadatak da sudjeluje u kreiranju zagrebačkog proračuna za 2022. godinu, piše u nedjelju Jutarnji.

Prema svemu što je najavio gradonačelnik Tomislav Tomašević, taj proračun trebao bi biti mnogo realniji, konkretniji i uravnoteženiji od onih koje je uz pomoć svojih suradnika osmišljavao bivši gradonačelnik Milan Bandić.

Ti proračuni iz godine u godinu Bandićeve vladavine su bujali i često bili računi bez adekvatnog pokrića, a za sve nedostatke financija u proračunu, bivši gradonačelnik i njegovi suradnici, bez ikakve grižnje savjesti, upirali su u Vladu, posebice u onu sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića.

A državne financije i poreznu politiku, baš tada, bile su upravo s Lalovčevim potpisom. Čovjek koji je za vrijeme bivše vlasti praktički bio persona non grata na Trgu Stjepana Radića, sada je postao čovjek koji će s Tomaševićevim osobama od povjerenja dizajnirati temeljni gradski dokument za 2022. godinu.

Kako je došlo do te suradnje, Jutarnji list je pitao i Lalovca koji nije bio pretjerano riječit oko novog posla. “Nije još vrijeme. Veliki posao je pred nama oko kreiranja proračuna. Bit će vremena za razgovore”, bilo je sve što je Lalovac poručio.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević imenovao ga je u radnu skupinu za financije kako bi, s ostalim članovima te radne skupine, provodio „stručnu analizu i dao podršku gradonačelniku u procesu financijske konsolidacije” metropole, a koju je u dugovima ostavio bivši gradonačelnik Milan Bandić.

Ta radna skupina, kojoj je član i Lalovac, analizirat će financije grada i savjetovati Tomaševića u vezi planiranja proračuna Zagreba. Iz Grada su objavili da ta radna skupina, kojom predsjeda zamjenica gradonačelnika Daniela Dolenec, radi na poboljšanju fi nancijske održivosti gradskog proračuna i poduzeća te da svi članovi rade pro bono.

Lalovac je trenutno u Saboru, potpredsjednik je Odbora za financije i državni proračun, u klubu je SDP, a prema našim sugovornicima poprilično se pasivizirao u sadašnjim i prošlim bitkama oko novog vodstva te stranke, donosi Jutarnji list.

Foto N1

Objava Boris Lalovac postao Tomaševićev čovjek od povjerenja za proračun pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.