Crvena zvezda sprema dva OGROMNA pojačanja

Extra

Košarkaški klub Crvena zvezda želi dodatno da ojača svoje redove nakon početka sezone koji je bio obeležen brojnim povredama.

Igra dobro, čvrsto Crvena zvezda, ali ekipi je potrebna dubina u rosteru kako bi se u nastavku sezone izbegle situacije u kojoj su trenutno. Bez Erona Vajta, Majka Cirbesa i Branka Lazića, te sa povratcima Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca i Ostina Holinsa koji tek hvataju ritam, Zvezda ima poteškoća, ali uprkos tome prikazuju neverovatnu borbu u Evroligi gde su trenutno na skoru 2-2.

O dodatnim pojačanjima se pričalo i ranije, ali nijedno, prevashodno na centarskoj poziciji nije realizovano. Tu dolazimo do informacije koju je plasirao američki novinar specijalizovan za NBA Dži-ligu, Džej-Di Šo.

Naime, on je naveo da je Crvena zvezda zajedno sa Žalgirisom zainteresovana za antigvanskog centra Norvela Pelea (208 cm). Reč je o momku koji ima 28 godina, rođenog na Antigvi i Barbudi, ali se košarkaši razvijao u Sjedinjenim Američkim Državama. Imao je dva izleta u Evropu braneći boje Varezea i Torina u periodu od 2016. do 2018. godine, da bi se potom vratio u SAD i okušao u Dži-ligi.

Pokušao je u Seventisiksersima, Bruklin Netsima, Kingsima i Niksima, ali za njega tamo nije bilo prostora i ubrzo je otpušten od poslednjeg kratkoročnog poslodavca.

Takođe, Crvena zvezda prati i krilnog igrača Kamerona Olivera, čija misija u NBA ligi je takođe gotova. On ima 25 godina i u Los Anđeles Lejkersima nije uspeo da se izbori za ugovor.

Izvor: sportske.net