“Da li će za nerede optužiti Vučića i Srbiju pošto ih inače optužuje za sve”

Extra

On postavlja pitanje da li je bilo kome jasno šta je cilj protesta – “Da se mitropolit ne ustoliči ili da mu se pokaže da postoje mjesta zabranjena `za Srbe i pse`, kako je maštao ustaški ideolog, po mnogima otac crnogorske nacije, Sekula Drljević?”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je da nema ničeg što predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne bi uradio da izazove tenzije i sukobe unutar Crne Gore, nadajući se da će tako ostati na vlasti.

Vulin je naglasio da pozvati na protest protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, kao što je to učinio Đukanović, može “samo onaj ko bez i malo odgovornosti za tuđe glave pokušava nemirom i neredom da čuva svoju moć koju izjednačava sa svojom glavom”.

-Ako bude ηereda u Cetinju hoće li policija Crne Gore morati da upotrebi silu protiv policijskog obezbjeđenja predsjednika Crne Gore i da li će u tom slučaju Đukanović pozvati NATO u pomoć, kako je pretio tokom litija? I da li će za nerede optužiti Vučića i Srbiju pošto ih inače optužuje za sve – upitao je Vulin.

On postavlja pitanje da li je bilo kome jasno šta je cilj protesta – “da se mitropolit ne ustoliči ili da mu se pokaže da postoje mjesta zabranjena `za Srbe i pse`, kako je maštao ustaški ideolog, po mnogima otac crnogorske nacije, Sekula Drljević?”.

-Nadam se da će se političari, koji bi nasljedniku Svetog Petra Cetinjskog da zabrane da ga naslijedi na Cetinju, sjetiti Njegoša, ako su ga ikada i čitali- rekao je Vulin, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je da će biti među protivnicima ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju ukoliko Srpska pravoslavna crkva ne odustane od svečanosti u Cetinjskom manastiru, piše Srna.