DEFINITIVNO NAJBRŽI: Pogledajte kako je Rimac potukao Teslinu perjanicu “Model S Plaid”

Extra

“Čak ni Teslina super limuzina nema šanse protiv Rimacovog zapanjujućeg EV-a”, komentira američki Road and Track snimku dvoboja najjačeg i najnovijeg modela iz tvornice Elona Muska, Tesle model S plaid s preko 1000 konjskih snaga, i Rimčeve Nevere.

 

Pred nama je električna revolucija. Najbrži serijski automobili na “drag stripu” danas više nisu benzinci  s nekoliko turbopunjača i bar osam cilindara. Prva dva mjesta sada zauzimaju čisto električni automobili: Rimac Nevera i Tesla Model S Plaid. Iako su oba besmisleno brza u ravnoj liniji, samo jedan može biti najbrži, samo jedan može biti proglašen kraljem piste.

Drag Times YouTube kanal, ista ekipa koja je ranije ovog mjeseca postavila rekord Nevere od 8.52 sekundi na četvrt milje, ovog puta je izravno sučelila Neveru i drugi najbrži automobil u prodaji, 1100 konja snažan Model S Plaid sedan s tri motora. Iako je teži i ima osjetno manje snage od Rimca – to mu je ipak najbliži konkurent.

U prvoj od tri utrke Tesla odlično starta s mjesta i provodi nekoliko sekundi ispred Rimca. No, kako se cilj približava, Nevera se vraća u utrku kako bi ostvarila tijesnu pobjedu. Sljedeće dvije utrke su dale puno jasniju sliku, oba vozača su odlično startala s mjesta, a Nevera je pobijedila s velikom razlikom. Iako bi model S mogao izgledati sporo na kameri kad ga se gleda uz Neveru, podaci pokazuju da je taj automobil sve samo ne spor, u stvari toliko je brz da u ovom trenutku nema Ferrarija niti Lamborghinija koji bi mu mogao konkurirati. Uspio je postići najbolje vrijeme od 0-60 milja do 2,08 sekundi i najboljih četvrt milje od 9,27 sekundi uz izlaznu brzinu od 245 km/h. No, kad suparnik povuče za 1,9 sekundi od 0-60 milja i prijeđe četvrt milje za 8,58 sekundi, onda i uz tako spektakularan rezultat morate priznati – poraz. Dakle, Muskovo hvalisanje kako je Model S Plaid najbrži serijski automobil na svijetu kad se gleda ubrzanje, jednostavno ne stoji.

Objava DEFINITIVNO NAJBRŽI: Pogledajte kako je Rimac potukao Teslinu perjanicu “Model S Plaid” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.