Dežulović opet grubo vrijeđa Hrvate: “J*bo vas Vukovar”

Extra

Provociranje je, očito, nekim ljudima jedini način da privuku pažnju na sebe. Pa, Dežulović je ovog puta uspio – no pitanje je zašto mu je N1 uopće dala mjesto na naslovnici i kakva je to uređivačka politika?

“*ebo vas Vukovar.

*ebo vas posebni domovinski pijetet. *ebale vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotuni. *ebali vas plastični lampioni, plastični vijenci i plastične krizanteme. *ebale vas komemoracije, rekvijemi i mise zadušnice. *ebale vas minute šutnje, dani žalosti i noći svijeća. *ebali vas nogometni memorijali, domoljubni recitali, vukovarski arzuhali i navijački murali. *ebo vas Vukovar. *ebala vas smrt.”, piše među ostalim Dežulović u svojoj kolumni. Tekst je potaknut otkazivanjem koncerta Rade Šerbedžije u Vinkovcima u tjednu obilježavanja pada Vukovara.

Podsjetimo, Dežulović je neposredno po padu Vukovara, dok su drugi hrvatski novinari – poput Glavaševića – ubijani u podrumima i na Ovčari, zajedno s civilima i ranjenicima iz bolnice, obilazio Vukovar u džipu zajedno s četnicima i nekim “Bogoljubom” s kojim je povlačio rakijicu, o čemu je kasnije napisao u inozemstvu nagrađivani tekst, u kom nigdje nije spomenuo tko je Vukovar razarao ni tko je koga napao.

N1 TV se inače trenutno bori za dobivanje nacionalne koncesije, pa je ovakav tekst tim više bizaran. Velimir Bujanec je danas pozvao političare da više ne sudjeluju u informativnim emisijama N1, i oglašivače da je bojkotiraju. “Grad heroja nazvao je “beatificiranom mumijom” i “posljednjim utočištem hulja”, a Kolonu sjećanja “obrednim samoubojstvom”…”, podsjeća Bujanec. “Posve sam siguran da Dežulović zbog napisanih gadosti neće snositi baš nikakve ozbiljne posljedice, kao ni N1 televizija. Agencija za elektroničke medije proglasit će se “nenadležnom”, a ‘ministarka’ Obuljen reći će da je to “umjetnička sloboda”… ”

Na kolumnu je od političkih stranaka za sad reagirao jedino Domovinski Pokret:

“Domovinski pokret najoštrije osuđuje potez N1 televizije, odnosno objavu kolumne Borisa Dežulovića čiji je sadržaj bezobzirno vrijeđanje i omalovažavanje svih žrtava Domovinskog rata, omalovažavanje nacionalnog identiteta, a pogotovo vukovarskih žrtava”, navodi se u njihovoj objavi.
Domovinski pokret od uprave N1 televizije, cehovskih udruženja i nadležnog Ministarstva kulture i medija traži hitno očitovanje i ispriku svima koje je Dežulović putem platforme N1 zgrozio i ponizio.
Što je sljedeće? Zamislimo da do riječi Vukovar stavimo i Srebrenica. Bi li u tom slučaju kolumna bila objavljena? Sigurni smo da ne bi, jer jedino po hrvatskim nacionalnim svetinjama je dozvoljeno pljuvati i na njima graditi tzv. slobodu govora kao paravan za širenje mržnje i obezvrjeđivanje svih simbola nacionalnog identiteta”, navode oni među ostalim.

 

Objava Dežulović opet grubo vrijeđa Hrvate: “J*bo vas Vukovar” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.