EVO GDJE ODLAZI NOVAC ZA ZDRAVSTVO: Šef županijskog HZJZ-a potrošio tisuću eura na vina, žestice, škampe…

Extra

Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, kako doznaje Jutarnji list, fakturirana su dva računa za jelo i piće iz poznatog zagrebačkog restorana Jarunski dvori s datumom 28. srpnja ove godine na ukupan iznos od čak 7600 kuna.

Prema računima do kojih su došli, jeli su se svinjski lungići punjeni pancetom, pljukanci sa škampima, gamberi, crni rižoto, roštilj, kulen, pršut i sir, razne juhe i slastice, a popilo se i 11 butelja vina, te različite žestice, od čega je najskuplji Merlot Korlat Boutique od 350 kuna.

Iako su računi ispostavljeni samo za jedan dan, ravnatelj Zavoda Leo Šunjić tvrdi pak da je riječ o pogrešci i da su troškovi reprezentacije nastali u dva dana.

Zavod, kaže Šunjić, nema internim aktom regulirano na koji se način mogu trošiti sredstva za reprezentaciju

Svakako taj račun neće bitno utjecati na gubitke zdravstva koji se mjere milijardama eura, ali takvo ponašanje u trenucima kad Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog neplaćanja od strane HZJZ-a i kad nedostaje svega, a najviše liječnika, zaslužuje najstrožu osudu i smjenu, ukoliko se podaci izneseni u članku potvrde.

 

Objava EVO GDJE ODLAZI NOVAC ZA ZDRAVSTVO: Šef županijskog HZJZ-a potrošio tisuću eura na vina, žestice, škampe… pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.