Grbin o Kovačevu postupku: Ne osjećam se izigrano, nego blesavo

Extra

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, komentirao je nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a akciju policije i USKOK-a u Čakovcu, gdje je uhićen SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač.

Upitan hoće li Kovač snositi sankcije, Grbin je rekao da je jedan segment cijeloga slučaja neprimjereno. “Pokušavalo se pokazati da je ovo sve jedan te isti slučaj, a to naprosto nije tako. Ne mogu reći da sam sretan načinom na koji je postupilo jučer Državno odvjetništvo, ali mogu reći da svatko tko je kriv za kaznena djela za to mora odgovarati, bez obzira iz koje je stranke”, rekao je Grbin.

Dodao je da očekuje da se postupci provedu protiv svih koji krše zakon, bez obzira na stranačku pripadost.

Novinari su predsjednika SDP-a pitali osjeća li se izigrano zbog Kovačeva poteza.

“Mi smo mu došli dati potporu i da smo u toj situaciji, to bih ponovno učinio, jer ako mi moj kolega kaže da mu prijete, onda ja nemam što, nego svog kolegu podržati. Prijetnja u političkom životu nije dopuštena. Međutim, ako je ovo što se Kovaču stavlja na teret doista istina, a ja želim do okončanja postupka vjerovati da nije, onda se time kolege kojima se doista prijetilo dovode u jako nepovoljan položaj, jer će sutra svatko propitivati je li se ta prijetnja doista i dogodila i otežati im život i rad. Ako se to doista dogodilo, onda je to loše. Izigran? Ne, ali blesavo da”, rekao je Grbin, dodavši da postupak protiv njegova stranačkog kolege nikako nije ugodan osjećaj.

“Dok ne razgovaram s kolegom, ne mogu znati kakva će mu biti sudbina. Ja ću s kolegom Kovačem razgovarati, a nakon tog razgovora obavijestit ću stranačka tijela, a onda nakon toga i javnost”, rekao je Grbin, piše N1.

Objava Grbin o Kovačevu postupku: Ne osjećam se izigrano, nego blesavo pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.