GRBIN TEŠKO PORAŽEN: KLUB ZASTUPNIKA SDP-A JEDNOGLASNO PROTIV IZBACIVANJA “ČETVORKE”

Extra

SDP nije glasao za izbacivanje članova, rečeno je u izjavi nakon sastanka Kluba, javlja N1.

Sjednica Kluba zastupnika SDP-a na kojoj će se glasalo o ostanku ili izbacivanju iz Kluba četvero zastupnika izbačenih iz stranke (Rajka Ostojića, Nikše Vukasa, Zvane Brumnića i Marine Opačak Bilić) održana je po “hibridnom” modelu. Predsjednik stranke i Kluba, Peđa Grbin, sjednicu je sazvao na Iblerovom trgu, no oni koji ne žele ili ne mogu doći mogli su se uključiti online.

Grbin nema većinu u Klubu koji s izbačenima broji 32 zastupnika. Čak je 18 zastupnika potpisalo pismo kojim traže sjednicu Kluba i glasanje o ostanku spomenute četvorke. Zato je Predsjedništvo SDP-a podržalo Grbina, pa će iz SDP-a izbaciti i one zastupnike koji će glasati za ostanak četvorke.

– Zaključak Kluba SDP-a je usvojen jednoglasno – nema isključivanja članova SDP-a. Nastavljamo dalje raditi i graditi SDP, rekao je nakon sastanka Kluba SDP-a Matko Kuzmanić, saborski zastupnik SDP-a.

U SDP-u je prevladao razum, dosta je zle krvi. Ova poruka znači puno za budućnost SDP-a, dodao je.

Na pitanje što je Peđa Grbin rekao, Kuzmanić kaže: – Sukladno Poslovniku stavio je prijedlog o isklučenju 4 članova na glasanje i nitko nije glasao za to. Ne znam zašto bi se nekoga sankcioniralo zbog drugačijeg mišljenja.

Na koncu je dodao: – Grbin je bio i ostao moj predsjednik, bit će to i dalje, njegov legitimitet nisam nikad propitkivao. Kako sad funkcioniramo, nikad to neću raditi. Pobunio sam se samo na ukidanje ljudskih sloboda.

Objava GRBIN TEŠKO PORAŽEN: KLUB ZASTUPNIKA SDP-A JEDNOGLASNO PROTIV IZBACIVANJA “ČETVORKE” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.