Heroj, a ne zločinka? Plenković: “Žalac je ekspert, dokazani stručnjak za EU fondove”

Heroj, a ne zločinka? Plenković: “Žalac je ekspert, dokazani stručnjak za EU fondove”

Extra
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Heroj, a ne zločinka? Plenković: “Žalac je ekspert, dokazani stručnjak za EU fondove”

Premijer Andrej Plenković obraća se javnosti nakon sjednice Vlade. Uz njega, na presici sudjeluju i ministri Vili Beroš i Radovan Fuchs.

“Cijepljenje je besplatno, testiranje je besplatno i vađenje potvrde je besplatno. Država je u ovoj zdravstvnenoj ugrozi sve stavila građanima na raspolaganje. Vidjeli ste da ljudi u dobi od 48 do 59 godina koji su preminuil, većina nisu bili cijepljeni. Od preminulih oni koji nisu cijepjeni u pravilu su uvijek starije dobi i s komorbiditetima. Još jednom pozivam sve da cjepivo iskoriste.Što se tiče nafnh derivata, vidjeli ste da cijena ostaje kakva je. S time da smo delimitirali cijenu goriva, odnosno onaj tko želi utočiti u svoje vozilo skuplje gorivo, moći će to uraditi od idućeg tjedna. SMatramo da je to dobro i doprinos standardu naših građana”, kazao je Plenković na početku.

“Mi kao vlada smo zainteresirani i radimo na tome da se suzbija korupcija. Borba protiv korupcije je stalna zadaća naše vlade i svih tijela, apsolutno smo zainteresirani da taj negativan fenomen bude suzbijen na najmanju moguću mjeru. U Hrvatskoj postoji presumpcija nevinosti, to znači da ste nevini dok se ne dokaže krivnja na sudu. Bez obzira o kome se radi, pa bila to bivša ministrica, ta presumpcija jednako vrijedi. Budući da nemamo većih saznanja, daljne komentiranje bi bilo kontraproduktivno. Mi imamo idući tjedan sjednicu Predsjedništva, onda ćemo vidjeti koji je njen status u stranic”, rekao je.

Upitan je hoće li Žalac biti isključena iz HDZ-a.

“Žalac je, dok nije bila ministrica, godinama bila ekspert, stručnjak dokazani za EU fondove na raznim instancama. Ja sam je osobno upoznao dok sam 2010. kao državni tajnik obišao Hrvatsku”, rekao je.

”Sva pravosudna tijela u Hrvatskoj rade samostalno i neovisno i na njih se ne utječe, a pogotovo to ne čini Vlada”, kazao je.

Objava Heroj, a ne zločinka? Plenković: “Žalac je ekspert, dokazani stručnjak za EU fondove” pojavila se prvi puta na Portal Priznajem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %