HITNO SE OGLASIO MINISTAR ZDRAVLJA! Epidemiološka situacija loša – Doneta nova odluka!

Extra

Na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora kovid bolnica dogovoreno je da se poveća broj kovid ambulanti na teritoriji cele Srbije

Nakon sastanka ministar se obratio medijima.

Inače, epidemiološka situacija u Srbiji je loša i svakodnevno raste i broj zaraženih i broj hospitalizovanih.

Situacija u kovid bolnici u Batajnici je alarmantna, jer nikada do sada nije bilo tako brzo popunjavanje kapaciteta kao u ovom talasu, rekla je zamenica direktorke te bolnice doktorka Jelena Veličković.

Ona je rekla da je 1. avgusta na lečenju u toj ustanovi bilo 32 pacijenta, a da ih je sada 268.
– Povećao se broj korona pozitivnih i koji zahtevaju lečenje, a neki od njih i bolničko lečenje. Ono što smo danas morali da uradimo jeste da pripremimo sistem za ono što nas očekuje. Danas smo razgovarali, nikad ne potcenjujući koronu, i više ne smatramo da možemo da predvidimo u kom pravcu će da ide, ali iz dosadašnjeg iskustva, moramo da se pripremimo za naredne tri nedelje. Radi se o jednom delu ljudi koji će se vratiti sa puta – i u Grčkoj, i u Crnoj Gori, i u Albaniji i u Hrvatskoj – oni kreću ka Srbiji, moramo njih da zbrinemo, a moramo da zbrinemo i one koji će ovde saznati da su kovid pozitivni. Povećećemo broj kovid ambulanti na teritoriji cele Srbije. Smatramo da je poenta da nekoga na vreme dijagnostikujete. Kada krenemo da ih lečimo na vreme, imamo bolje rezultate – rekao je Lončar i dodao:

– Druga stvar koja je bitna jeste da pacijente koji nisu korona pozitivni mogu da koriste naše bolničke kapacitete. Nećemo ništa postići ako lečimo samo korona pozitivne.

Evo sada možete da procenite i da vidite koliko ima značaja što su napravljene dve bolnice. bolnica.

Izvor: Alo.rs