HRVATSKI VOJNI EKSPERT PRIZNAO “Zahvaljujući Vučiću, Srbija ima najbolje pokriveno nebo u Evropi” (VIDEO)

HRVATSKI VOJNI EKSPERT PRIZNAO “Zahvaljujući Vučiću, Srbija ima najbolje pokriveno nebo u Evropi” (VIDEO)

Info

U Hrvatskoj se i dalje tema dron koji je pao u Zagreb, a tamošnji ekspert ističe da se to u Srbija nikad ne bi moglo desiti zahvaljujući Vučiću.

 

Gost u Podcastu “Velebit” bio je nekadašnji pripadnik hrvatskih i jugoslavenskih obaveštajnih službi Željko Kekić, koji je govorio o skandalu pada drona, koji je uzdrmao Hrvatsku, ali i čitav region. On je tom prilikom pohvalio srpskog predsednika Aleksandra Vučića i rekao kako Srbija ima “najbolje pokriveno nebo” u Evropi.

 

– Hrvatska, za razliku od Srbije i Vučića, nije pripemala naše nebo za ovakve situacije. Vučić je sam rekao da kod njih taj dron ne bi ni minut leteo Srbijom i to je istina. Činjenica je da Srbija u ovom trenutku ima najbolje pokriveno nebo u Evropi. Mi smo u mnogo goroj situaciji od Srbije u ovom trenutku. Godinama smo neke stvari prepuštali slučaju – rekao je Kekić u emisji.

Pogledajte prilog u nastavku:

Podsetimo, premijer Andrej Plenković rekao je da je na bespilotnoj letelici bio eksploziv, neka vrsta bombe, a da će daljom istragom utvrditi ko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj, kao i da li je reč o grešci, sabotaži ili nameri.

Pisano je takoše da se letelica otela kontroli i da je umesto na ruskim položajima u Ukrajini završila u Zagrebu, gde je pala kada je ostala bez goriva. Ostaje nepoznato je li se letelica otela kontroli zbog ljudske ili tehničke greške.